Elixir d'Anvers

Elixir d’Anvers is in het collectieve geheugen van elke Belg gegrift. Generaties lang al wordt er in familiekring gemoedelijk van genipt en gedronken en kinderen kregen vroeger wel eens een suikerklontje toegestopt met enkele druppeltjes Elixir d’Anvers.

Sinds 1863 wordt deze likeur nog steeds op ambachtelijke wijze bereid volgens het originele recept met tientallen planten en kruiden van over de hele wereld die Elixir d’Anvers zijn unieke smaak geven.

Het productieproces van Elixir d’Anvers duurt ongeveer 5 maanden en bestaat uit de volgende stappen:

  • Maceratie: De planten en kruiden worden samen met zuivere alcohol gemengd in een koperen alambiek waarin ze een hele tijd weken en hun smaken afgeven.
  • Distillatie: Gedurende de langzame distillatie wordt de distilleerkolf verwarmd met stoom waardoor de volatiele eigenschappen van de ingrediënten samen met de alcoholdampen opstijgen en condenseren tot een alcoholdistillaat of ‘alcoolaat’. Dit distillaat van zuivere alcohol bevat alle aromatische eigenschappen van de ingrediënten.
  • Bereiding in de autoclaaf: Het alcoolaat wordt gemengd met zuivere alcohol, zacht water en suiker.
  • Rijping in oude eiken vaten: Deze laatste fase zorgt voor de afgeronde smaak van Elixir d’Anvers.

Elixir d’Anvers – 36,9% vol. – 150cl | 100cl | 70cl | 50cl | 20cl | 3cl

Cocktails & gerechten met Elixir d'Anvers

Kalfszwezerik, Komkommer, Oost-Indische Kers, Elixir d’Anvers

Kalfszwezerik, Komkommer, Oost-Indische Kers, Elixir d’Anvers

Elixir d’Anvers Appletini

Elixir d’Anvers Appletini

Mosselen, Elixir d’Anvers, Gele Biet, Wortel, Tijm, Waterkers

Mosselen, Elixir d’Anvers, Gele Biet, Wortel, Tijm, Waterkers

Langoustine, venkel, Elixir d’Anvers

Langoustine, venkel, Elixir d’Anvers

Courgette, Zurkel, Elixir d’Anvers

Courgette, Zurkel, Elixir d’Anvers

Elixir d’Anvers Punch

Elixir d’Anvers Punch

St Jacobsnoot, Spruiten, Soya, Elixir d’Anvers

St Jacobsnoot, Spruiten, Soya, Elixir d’Anvers

Grietbot, Koolrabi, Plattekaas, Elixir d’Anvers

Grietbot, Koolrabi, Plattekaas, Elixir d’Anvers

Elixir d’Anvers Bittersweet

Elixir d’Anvers Bittersweet

Kip, Aubergine, Truffelaardappel, Elixir d’Anvers

Kip, Aubergine, Truffelaardappel, Elixir d’Anvers

Brownie, Witte chocolade ijs, Bessen, Elixir d’Anvers

Brownie, Witte chocolade ijs, Bessen, Elixir d’Anvers

Elixir d’Anvers Hot Appletini

Elixir d’Anvers Hot Appletini

Hazenpaté, Elixir d’Anvers, mandarijn

Hazenpaté, Elixir d’Anvers, mandarijn

Elixir d’Anvers Outdoor

Elixir d’Anvers Outdoor

Zeewse Oesters, Elixir d’Anvers, Stadshoning, Mango, Mierikswortel

Zeewse Oesters, Elixir d’Anvers, Stadshoning, Mango, Mierikswortel

Ananas, Limoen, Kokos, Elixir d’Anvers, Szechuanpeper

Ananas, Limoen, Kokos, Elixir d’Anvers, Szechuanpeper

Elixir d’Anvers on the Rocks

Elixir d’Anvers on the Rocks

Noordzeevis, Elixir d’Anvers, Venkel, Roggetoast, Belgische Saffraan

Noordzeevis, Elixir d’Anvers, Venkel, Roggetoast, Belgische Saffraan

Appel, Elixir d’Anvers, Karnemelk, Zuring

Appel, Elixir d’Anvers, Karnemelk, Zuring

Elixir d’Anvers Old Fashioned

Elixir d’Anvers Old Fashioned

Schorseneer, Rode Biet, Elixir d’Anvers, Witloof, Hert, Rode Ui

Schorseneer, Rode Biet, Elixir d’Anvers, Witloof, Hert, Rode Ui

Boterboon, Princessenboon, Avocado, Courget, Hoeve kip, Elixir d’Anvers Mayonaise

Boterboon, Princessenboon, Avocado, Courget, Hoeve kip, Elixir d’Anvers Mayonaise

Pieterman, Butternut, Pompoen, Zoete Ui, Elixir d’Anvers, Gember

Pieterman, Butternut, Pompoen, Zoete Ui, Elixir d’Anvers, Gember

Elixir d’Anvers Lime & Orange

Elixir d’Anvers Lime & Orange

Elixir d’Anvers Tonic

Elixir d’Anvers Tonic

Elixir d’Anvers Ginger Ale

Elixir d’Anvers Ginger Ale

Elixir d’Anvers Glühwein

Elixir d’Anvers Glühwein