Zeewse Oesters, Elixir d’Anvers, Stadshoning, Mango, Mierikswortel

Seppe Nobels - Graanmarkt 13
INGREDIENTEN
  • 4 Zeeuwse oesters
  • 3 eetlepels stadshoning
  • 5 gram geraspte mierikswortel
  • zout
  • Piment d’Espelette
  • 50 gram zure room
  • ½ limoen
  • 5 cl Elixir d’Anvers

BEREIDING

  1. Snij de mango in brunoise, doe vervolgens 30 gram mango in de blender samen met Elixir d’Anvers, de stadshoning en meng het tot een gladde massa.
  2. Bewaar het mengsel in de frigo. Meng de zure room met de geraspte mierikswortel.
  3. Breng de zure room op smaak met zout en Piment D’Espelette en enkele druppels limoensap.
  4. Open de oesters en serveer ze met de zure room, de mango créme + stukjes mango en werk af met pittig mosterdblad en kervel.