Elixir d’Anvers Sour

INGREDIENTEN
  • 20 ml Gozio Amaretto
  • 35 ml Elixir d’Anvers
  • 30 ml vers limoensap
  • 15 ml eiwit
  • IJsblokken
  • Klaverzuring (garnituur)
BEREIDING
  • Voeg in een cocktailshaker Gozio Amaretto, Elixir d’Anvers en eiwit toe.
  • Pers 30 ml vers limoensap uit en voeg dit toe aan de shaker.
  • Shake de cocktail zonder ijsblokken krachtig gedurende 15 seconden tot het eiwit goed opgeschuimd is en de cocktail ‘fluffy’ wordt.
  • Voeg een handvol ijsblokken toe aan de shaker, sluit af en shake opnieuw krachtig gedurende 15 seconden.
  • Zeef de cocktail in een gekoeld glas om een gladde textuur te verkrijgen.
DRESSEER EN SERVEERTIPS

Serveer de cocktail in een bevroren coupe glas met ijsblokken. Werk de cocktail af met klaverzuring en wat zeste van limoen.

Recept: Paul Morel