Bees Knees

INGREDIENTEN

Voor de cocktail

  • 20 ml London Dry Gin
  • 30 ml Elixir d’Anvers
  • 20 ml lavendelhoning siroop
  • 30 ml Supasawa
  • 15 ml vers citroensap
  • IJsblokken
  • Basilicum (garnituur)

Voor de lavendelhoning siroop

  • 250 gr lavendelhoning
  • 250 gr water
BEREIDING

Lavendelhoning siroop

  • Voeg het water en de lavendelhoning toe aan een steelpan.
  • Laat het al roerend oplossen op een middelhoog vuur.
  • Laat de lavendelhoning siroop afkoelen en plaats het in de koelkast.

Voor de cocktail

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokken.
  • Voeg London Dry Gin, Elixir d’Anvers, lavendelhoning siroop en Supasawa toe aan de shaker.
  • Pers 15 ml vers citroensap uit en voeg dit toe aan de shaker.
  • Sluit de cocktailshaker stevig af om lekken te voorkomen.
  • Schud de cocktail krachtig gedurende 15-20 seconden om alle ingrediënten goed te mengen en de cocktail ijskoud te maken.
  • Zeef de cocktail in een gekoeld glas om een gladde textuur te verkrijgen.

Tip: Heb je geen Supasawa in huis? Voeg dan 45ml i.p.v. 15ml citroensap toe.

DRESSEER EN SERVEERTIPS

Serveer de cocktail in een bevroren coupe glas met een ice ball. Werk de cocktail af met een blaadje basilicum en wat zeste van citroen.

Recept: Paul Morel