Bee’s Knees

INGREDIENTEN

Voor de cocktail

  • 40 ml Elixir d’Anvers
  • 20 ml London Dry Gin
  • 20 ml acaciahoningsiroop
  • 35 ml vers citroensap
  • IJsblokken
  • Basilicum (garnituur)

Voor de acaciahoningsiroop

  • 100 g acaciahoning
  • 100 g water
BEREIDING

Acaciahoningsiroop

  • Doe het water en de acaciahoning in een steelpan.
  • Laat al roerend oplossen op een middelhoog vuur.
  • Laat de acaciahoningsiroop afkoelen en plaats in de koelkast.

Voor de cocktail

  • Vul een cocktailshaker met ijsblokken.
  • Voeg Elixir d’Anvers, London Dry Gin, acaciahoningsiroop en vers citroensap in de shaker.
  • Sluit de cocktailshaker stevig af om lekken te voorkomen.
  • Schud de cocktail krachtig gedurende 15-20 seconden om alle ingrediënten goed te mengen en de cocktail ijskoud te maken.
  • Zeef de cocktail in een gekoeld glas om een gladde textuur te verkrijgen.
DRESSEER EN SERVEERTIPS

Serveer de cocktail in een bevroren coupe glas met een ice ball. Werk de cocktail af met een blaadje basilicum en wat zeste van citroen.

Recept: Paul Morel