CRAFTED
BY ARTISANS,
PERFECTED
BY TIME

Elixir d'Anvers Reserve

Voor deze unieke en gelimiteerde oplage van Elixir d’Anvers Reserve lieten we onze ambachtelijke gestookte Elixir d’Anvers in het grootste geheim extra lang rijpen op streng geselecteerde, kleine eikenhouten vaten die zorgen voor een fijne smaakevolutie.

Het productieproces van Elixir d'Anvers Reserve duurt enkele jaren en bestaat uit de volgende stappen

Maceratie

De planten en kruiden worden samen met zuivere alcohol gemengd in een koperen alambiek waarin ze een hele tijd weken en hun smaken afgeven.

Distillatie

Gedurende de langzame distillatie wordt de distilleerkolf verwarmd met stoom waardoor de volatiele eigenschappen van de ingrediënten samen met de alcoholdampen opstijgen en condenseren tot een alcoholdistillaat of ‘Esprit’. Dit distillaat van zuivere alcohol bevat alle aromatische eigenschappen van de ingrediënten.

Rijping in oude eiken vaten

Het ‘Esprit’ wordt gemengd met zuivere alcohol, zacht water, suiker en een infusie van saffraan. Voor deze speciale editie krijgt Elixir d’Anvers de kans om enkele jaren te rijpen in oude eiken vaten. Dat zorgt voor een extra zacht en diep karakter met een geraffineerde houttoets.

De gouden wikkel draagt bij aan de allure terwijl de hedendaagse interpretatie van het oudste bekende etiket van Elixir d’Anvers in de archieven van de distilleerderij een knipoog is naar de rijke geschiedenis. Dit nieuwe etiket is met de hand getekend en vermeldt het erediploma dat in 1887 door niemand minder dan Louis Pasteur werd uitgereikt op de wereldtentoonstelling in Boulogne-sur-Mer.

Door de tientallen planten, kruiden en schorsen die volgens het originele recept van 1863 worden verwerkt, biedt Elixir d’Anvers Reserve een delicate smaak die licht dartelt op de tong, om vervolgens in de mond tot volle smaakexplosie te ontwikkelen, gevolgd door een verfrissende en kruidige afdronk die nog lang blijft nazinderen.

Elixir d’Anvers Reserve – 36,9% vol. – 70cl

Ontdek waar je Elixir d'Anvers Reserve kan verkrijgen

Geef je adres in en kies de straal waarbinnen je wil zoeken. Je krijgt dan een overzicht van alle detailhandels in je buurt die Elixir d’Anvers Reserve in hun assortiment hebben. Deze lijst wordt regelmatig aangevuld.

Uiteraard hebben wij geen zicht op de voorraad bij de klant, dus een telefoontje vooraf is wel raadzaam.

Geef een adres of postcode in en klik op de knop 'Zoek locaties'.