St Jacobsnoot, Spruiten, Soya, Elixir d’Anvers

Seppe Nobels - Graanmarkt 13
INGREDIENTEN
  • 8 st Jacobsnoten
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 1 dl biologische zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • 3 el soyasaus
  • sap en zeste van 1 limoen
  • 4 eidooiers
  • 2 el mosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 cl Elixir d’Anvers voor de vinaigrette
  • 4 cl Elixir d’Anvers voor de mayonaise
  • 250 gr spruiten
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Pluk de blaadjes van de spruiten. Kook ze gedurende 1 minuut in gezouten water en spoel ze in ijswater.
  2. Vinaigrette: Meng de olijfolie, sojasaus, sap en zeste van een limoen en de Elixir d’Anvers. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  3. Mayonaise: Klop de eidooiers los samen met mosterd, Elixir d’Anvers en azijn, voeg geleidelijk zonnebloemolie toe tot je een mooie binding krijgt. Breng op smaak met zout en peper van de molen.
  4. Open de st Jacobsnoten en verwijder de kraal. Snij de st Jacobsnoten in fijne schijfjes, schik op het bord en besprenkel met de vinaigrette. Leg hierop de spruitjessalade en vul met de Elixir d’Anvers mayonaise. Werk optioneel af met seizoensbloesem of kruiden.