Brownie, Witte chocolade ijs, Bessen, Elixir d’Anvers
Seppe Nobels - Graanmarkt 13
INGREDIENTEN
Brownie
- 100 gr ei (± 2 eieren)
- 140 gr suiker
- 85 gr pure chocolade
- 130 gr boter
- 50 gr bloem
IJs
- 200 gr eidooiers (± 7 eidooiers)
- 165 gr suiker
- 0,5 l room
- 0,5 l melk
- 1 vanille stok (geschraapt)
- 100 gr witte chocolade
Afwerking
- 100 gr aalbessen
- 100 gr blauwe bessen
- 50 gr gedroogde veenbessen
- 50 gr verse veenbessen
- zeste van 1 limoen
- 15 cl Elixir d’Anvers
BEREIDING
- Snij de blauwe bessen door, meng alle bessen in een diepe schaal en marineer ze in de Elixir d’Anvers samen met de zeste van 1 limoen.
- Witte chocolade ijs: Breng de melk, room, vanille en witte chocolade aan de kook en koel af tot kamertemperatuur. Klop de eidooiers los met suiker tot een luchtige massa, meng dit alles bij elkaar en draai het geheel af in de ijsmachine.
- Brownie: Klop de eieren op met suiker. Smelt de pure chocolade en boter au bain-marie en meng alles met de bloem. Stort alles uit op een ingeboterde ovenschaal en bak in de oven op 175 °c gedurende 25 min.
- Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Pluk de brownie in grove stukken, schik hierop de verschillende bessen en het ijs.