Grietbot, Koolrabi, Plattekaas, Elixir d’Anvers

Vilhjalmur Sigurdarson - Souvenir
INGREDIENTEN
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 200 g plattekaas
  • extra virgine olijfolie
  • grof zout
  • witte balsamico azijn
  • 2 grote koolrabi’s, geschild
  • 4 grietbotfilets van 100 g
  • zonnebloemolie
  • 140 g boter
  • 4 cl Elixir d’Anvers
  • sap van ½ citroen
  • fijn zout
  • postelein(bloempjes)

BEREIDING

  1. Meng de sjalot met de plattekaas en maak aan met olijfolie, grof zout en wat azijn. Snijd de koolrabi’s flinterdun met een mandoline, schep een lepeltje plattekaas in het midden van elk plakje en vouw dicht zoals een ravioli. Dit kan enkele uren vooraf worden voorbereid.
  2. Bestrijk het vel van de grietbotfilets met zonnebloemolie en bak op de velkant op middelhoog vuur in een hete antikleefpan. Kruid de vis met een snufje fijn zout. Voeg halverwege het bakken de boter toe en zorg ervoor dat die niet aanbrandt. Verwijder de vis uit de pan, laat even uitlekken op keukenpapier en houd warm.
  3. Haal de pan van het vuur, voeg de Elixir d’Anvers toe, laat wat afkoelen en giet in een kommetje. Verfris met citroensap en kruid af met een snufje zout..
  4. Giet wat olijfolie over de ravioli van koolrabi en kruid af met zout.
  5. Leg een visfilet op een bord, schik er wat ravioli’s op en oversaus. Werk af met postelein(bloempjes).