XIII Culinaire Toppers Antwerpen

De dertien beste chefs van Antwerpen in een rock-‘n-roll kookboek

Antwerpen is een wereldstad. In deze metropool aan de haven komen ontelbare culturen en culinaire invloeden samen in een smakelijke smeltkroes.

Dit boek selecteert dertien van de strafste chefs van ‘t Stad en laat hen enkele fascinerende verhalen en karakteristieke recepten delen. Om het eindresultaat extra te kruiden, maakten ze allemaal een gerechtje met dé drank van Antwerpen: Elixir d’Anvers.

Verkrijgbaar in de boekhandel.

Meer info vind je op de website van Uitgeverij Lannoo.

Ontdek, proef en verslind!

Gerechten uit het boek

Boerenbruiloft in Antwerpen-Centrum

Boerenbruiloft in Antwerpen-Centrum

West-Vlaams rund, kruidensalade en Reus van Vlaanderen-kaas

West-Vlaams rund, kruidensalade en Reus van Vlaanderen-kaas

In tijm, citroentijm en rozemarijn gegrilde langoustines met Elixir d’Anvers en harissaboter

In tijm, citroentijm en rozemarijn gegrilde langoustines met Elixir d’Anvers en harissaboter

Kroket van gekonfijte eend aka Duck Nugget

Kroket van gekonfijte eend aka Duck Nugget

Kalfsschenkel met Elixir d’Anvers / wortelen met amandel

Kalfsschenkel met Elixir d’Anvers / wortelen met amandel

Cuberdons van Elixir d’Anvers

Cuberdons van Elixir d’Anvers

Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm

Zeeuwse mosselen met Elixir d’Anvers

Zeeuwse mosselen met Elixir d’Anvers

Maatjes met Mary V, taramasalata, bevroren selderij en Elixir d’Anvers

Maatjes met Mary V, taramasalata, bevroren selderij en Elixir d’Anvers

Dronken kip

Dronken kip

Gepocheerde Reine Claude in kruidenbouillon met Elixir d’Anvers en sorbet van karnemelk

Gepocheerde Reine Claude in kruidenbouillon met Elixir d’Anvers en sorbet van karnemelk

Citroensorbet met druiven, zure room, geschaafde amandelen, meringue en bouillon met Elixir d’Anvers

Citroensorbet met druiven, zure room, geschaafde amandelen, meringue en bouillon met Elixir d’Anvers

Blinde vinken in maderasaus, met appeltjes gevuld met veenbessen en Elixir d’Anvers, ganzenlever en roomsaus

Blinde vinken in maderasaus, met appeltjes gevuld met veenbessen en Elixir d’Anvers, ganzenlever en roomsaus

Café d’Anvers

Café d’Anvers

Langoustine met krokant gebakken terrine van varken

Langoustine met krokant gebakken terrine van varken