Ananas, Limoen, Kokos, Elixir d’Anvers, Szechuanpeper
Seppe Nobels - Graanmarkt 13
INGREDIENTEN
- ½ ananas
- 2 takjes munt
- ½ liter kokosmelk
- 75 gram suiker
- 1 el maïzena
- 1 blaadje gelatine
- sap van ½ limoen
- 15 cl Elixir d’Anvers
- 20 cl sinasappelsap
- 25 gram boter
- 10 gram gemalen szechaunpeper
- 25 gram bloem
- 40 gram bloemsuiker
- snuifje zout
- sorbet van limoen
- atsina cress (anijsblad)

BEREIDING
- Snij de ananas in fijne blokjes, meng het met fijn gesnipperde muntblaadjes en 5cl Elixir d’Anvers.
- Breng de kokosmelk aan de kook, samen met het sap van limoen en suiker, voeg de opgeloste gelatine toe en opgeloste maïzena in een klein beetje kokosmelk.
- Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur en voeg de overige Elixir d’Anvers toe.
- Vul de espumafles en zet onder druk met 3 patronen.
- Meng sinaasappelsap, boter, bloem, bloemsuiker, een snuifje zout en smeer het geheel uit op bakpapier. Besprenkel het met de fijngemalen szechuanpeper en bak gedurende 8 minuten op 170°C. Schik de tartaar van ananas op het bord, yoghurt sorbet, schuim van kokos en Elixir d’Anvers en werk af met atsina cress en het szechuan krokantje.