Courgette, Zurkel, Elixir d’Anvers

Vilhjalmur Sigurdarson - Souvenir
INGREDIENTEN
  • 80 g miso
  • 15 g sojasaus
  • 1 citroen
  • 4 cl Elixir d’Anvers
  • 4 middelgrote groene courgettes
  • 1 middelgrote gele courgette
  • 4 kleine gele courgettes
  • grof zout
  • extra virgine olijfolie

BEREIDING

  1. Steek de barbecue aan.
  2. Meng de miso, sojasaus, sap van een halve citroen en Elixir d’Anvers.
  3. Leg de groene courgettes op de grill en laat ze zachtjes karamelliseren.
  4. Snijd de middelgrote gele courgette in dunne plakjes en houd apart. Snijd de kleine gele courgettes overlangs middendoor, marineer in olijfolie en een kneepje citroensap en breng op smaak met wat grof zout.
  5. Neem de groene courgettes van de grill als ze bijna klaar zijn, bestrijk rijkelijk met de miso-saus, leg ze voor korte tijd terug op de grill, neem ze er terug af en bestrijk opnieuw met miso-saus. Bestrooi met een beetje grof zout.
  6. Maak een snelle vinaigrette met olijfolie, een kneepje citroensap en Elixir d’Anvers.
  7. Schik de gegrilde, de gemarineerde en de rauwe courgettes op een bord, werk af met zurkelblaadjes en besprenkel met miso-saus en vinaigrette.