Elixir d'Anvers wielertenue

Elixir d’Anvers wielertenue

Elixir d’Anvers brengt een eerbetoon aan wielerlegende Emile de Beukelaer met een eigen Elixir d’Anvers wieleroutfit: een must-have voor elke fietser, wielrenner, sportieveling of superfan. Rijd in stijl en beleef onvergetelijke momenten op de fiets.

 

Retro wielertenue

Voor de 160ste verjaardag van Elixir d’Anvers hebben we een exclusieve retro wielertenue ontworpen van topkwaliteit! Geïnspireerd op toen met de uitstraling en het comfort van nu. Chique, stijlvol én tijdloos. Een écht must-have collector’s item!

Het goede doel

Wie zich een Elixir d’Anvers Hope wielertenue aanschaft, fietst voortaan niet alleen met souplesse en elegantie door elk landschap, maar steunt ook gelijk het goede doel. Bij elke complete set die wordt verkocht, schenkt Elixir d’Anvers 10 euro aan HOPE Benefiet, because we love life!

Met deze opvallende en stijlvolle outfit zit je altijd goed tijdens urenlange trainingstochten, intensieve koerskilometers of een rustig ritje op zondagochtend. Kortom, de ideale tenue voor mensen die graag fietsen… en achteraf een Elixirke drinken!

 

Keep it safe and gentle!

Respecteer elkaar in het verkeer, wees hoffelijk en hou het veilig. Leef de verkeersregels na en geniet maximaal. Wij wensen je heel veel fietsplezier met je Elixir d’Anvers wielertenue!

 

Klantenservice

De webshop is momenteel gesloten. We produceren alleen de aantallen die besteld worden, dit om overproductie tegen te gaan.

Indien je interesse hebt mag je contact opnemen met Steve Dua op het nummer 0479/35 15 64 of via steve.dua@elixirdanvers.be.

Voor vragen en afterservice: sales@bodhicycling.be

Ambassadeur Rik Van Linden

We mogen met trots voormalig Belgisch wielerkampioen Rik Van Linden voorstellen als onze ambassadeur van dit unieke project. In de jaren ’60 won hij maar liefst 359 koersen, waarvan 74 in één jaar tijd. Aan het begin van zijn carrière haalde hij al meteen de klassieker Parijs-Tours binnen en dat deed hij twee jaar later nog eens over.

Tijdens de Tour de France in ’72 schreef hij de tweede etappe op zijn naam. In ’75 won deze wielerlegende de groene trui door nog eens drie etappes te winnen en zo ook Eddy Merckx te verslaan. Daarnaast won deze wielervedette ook nog eens negen etappes in de Giro en twee in de Vuelta. In 1983 liet Van Linden het actief wielrennen achter zich. Hij opende een fietsenwinkel ‘Rik Van Linden Sport’ in Wilrijk en is inmiddels trotse ambassadeur van ons Elixir d’Anvers wielerproject.

WK-wielrenner Emile de Beukelaer

Emile de Beukelaer (zoon van François-Xavier de Beukelaer, de stichter van de likeurstokerij FX de Beukelaer) was een Belgisch wielrenner, sportbestuurder en ondernemer. Hij was de medestichter en de eerste voorzitter van de Internationale Wielerunie (UCI).

In augustus 1882 werd de Beukelaer lid van de Royal Antwerp Bicycle Club, die enkele maanden daarvoor door een aantal jongeren uit de liberale burgerij was opgericht. Hij ontpopte zich al vlug als de beste wielrenner van de club, voornamelijk door zijn lange, slanke gestalte die een voordeel vormde op de hoge bi. De club kon op de terreinen waar de wereldtentoonstelling van 1885 had plaatsgevonden een velodroom aanleggen waarop de Beukelaer kon trainen.

Hij werd in 1885 en 1886 Belgisch kampioen wielrennen bij de amateurs en veroverde in de daaropvolgende jaren nog enkele Belgische titels op de baan. In 1889, de Beukelaer was toen amper 22 jaar, stopte hij al met de sport en ging meehelpen in de onderneming van zijn vader.

Emile de Beukelaer werd in 1890 voorzitter van het sportcomité van de Belgische Wielrijdersbond die in 1882 was opgericht. In 1893 werd hij eveneens voorzitter van de Royal Antwerp Bicycle Club en was de promotor van de bouw van de tweede Antwerpse velodroom, die in Zurenborg werd gebouwd. Hij was verantwoordelijke van de wielerbaan tot in 1902. Met het oog op de Wereldtentoonstelling en het wereldkampioenschap wielrennen die beide in 1894 in Antwerpen werden gehouden, zetelde de Beukelaer in de respectievelijke organisatiecomités. Later zat hij nog in de organisatiecomités van het wereldkampioenschap baanwielrennen die in 1905 op de Zurenborgvelodroom werden ingericht en in het wielercomité van de Olympische Zomerspelen 1920 van Antwerpen.

Op 14 april 1900 kwamen de afgevaardigden van de Italiaanse, Franse, Belgische, Zwitserse en Amerikaanse wielerbonden samen in Parijs. Op de bijeenkomst werd de UCI opgericht, de nieuwe vereniging die de internationale organisatie van de wielersport verder ging uitwerken.

Emile de Beukelaer werd verkozen tot voorzitter van de UCI. De Beukelaer slaagde erin om zijn ideeën in verband met de professionalisering van de sport door te drukken en bleef in functie tot aan zijn dood.

beelden © stadsarchief Antwerpen