Dronken kip
Michael Leung - 5 Flavors Mmei
INGREDIENTEN
Kip:
- 1 haantje
- 2 el Elixir d’Anvers
- 1 el zout
- 1 lente-ui, in stukken
- 3 grote stukken kurkuma, geschild
Saus:
- 1 dl kippensoep
- 1 dl Superior Pickle Sauce (Chinese supermarkt)
- 4 à 5 ijsblokjes
- 1 el Elixir d’Anvers
BEREIDING
Strijk het haantje in met Elixir d’Anvers en zout. Laat een avond marineren in de koelkast.
Breng water aan de kook. Leg er het haantje in met de lente-ui en de kurkuma. Laat 5 minuten koken en zet dan een deksel op de kookpan. Laat nog eens 20 minuten koken.
Meng de kippensoep met de Superior Pickle Sauce en breng aan de kook. Haal van het vuur en doe er de ijsblokjes bij. Voeg de Elixir d’Anvers toe.
Haal het haantje uit het water en leg het in de saus. Laat het 1 tot 2 uur marineren.
Haal het haantje uit de saus en snijd het vlees eraf. Serveer het haantje bijvoorbeeld met noedels.