Cuberdons van Elixir d’Anvers

Tim Meuleneire - Franq*
INGREDIENTEN
  • 2 kg maiszetmeel
  • 250 g kristalsuiker
  • 84 g water
  • 100 g Elixir d’Anvers
BEREIDING

Droog het maiszetmeel 2 uur in de oven op 90 graden. Zeef het in een grote kom en houd 400 g apart.

Maak kegelvormige kuiltjes in het zetmeel met behulp van een spuitmondje.

Verwarm het water met de suiker tot 112 °C. Laat afkoelen tot 80 °C en roer er de Elixir d’Anvers door. Neem een tweede kom en giet de vloeistof van de ene in de andere kom tot de temperatuur nog 35 °C is. De siroop moet voortdurend in beweging blijven.

Vul de kuiltjes voorzichtig met de siroop en bestrooi rijkelijk met het apart gehouden maiszetmeel. Laat de massa minstens 24 uur kristalliseren.

Haal de cuberdons uit het zetmeel en borstel het overtollige poeder weg.