Elixir d’Anvers Sinterklaas taart Wie braaf is krijgt lekkersINGREDIENTEN Bodem: 200 g speculaas 60 g boter Vulling: 80 ml Elixir d’Anvers 250 ml room 250 g ricotta Sap van 3 mandarijntjes 60 g poedersuiker 5 blaadjes gelatine Afwerking: 1 Chocolade Sinterklaas ventje 3 mandarijntjes 1 el abrikozenconfituur Benodigdheden: Springvorm van +/- 18 cm Bakpapier Keukenpenseel [...]
Crêpes d’Anvers Pannenkoeken met aardbeien & Elixir d’Anvers marinadeINGREDIENTEN Voor +/- 12 stuks: Pannenkoeken: 500 ml melk 2 eieren 200 g patisseriebloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 40 g boter Snufje zout Aardbeien met Elixir d’Anvers marinade: 500 g Belgische aardbeien 2 blaadjes gelatine 200 ml water 50 g suiker Elixir d’Anvers BEREIDING Pannenkoeken Zeef [...]
Crêpes de Spa Pannenkoeken met in Elixir de Spa gestoofde appeltjesINGREDIENTEN Voor +/- 12 stuks: Pannenkoeken : 500 ml melk 2 eieren 200 g patisseriebloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 40 g boter Snufje zout Gestoofde appeltjes : Klontje boter 4 appels Donkerbruine suiker Elixir de Spa BEREIDING Pannenkoeken Zeef de bloem en meng met [...]
Elixir d’Anvers Eclair Waanzinnig lekker gebakje met Elixir d’AnversINGREDIENTEN voor +/- 10 stuks suikerfondant Soezenbeslag: 200 ml water 100 gr boter 180 gr bloem 5 eieren Snufje zout Banketbakkersroom : 500 ml melk 30 ml Elixir d’Anvers 50 gr suiker 1 vanille stokje 40 gr puddingpoeder 2 eieren BEREIDING Soezenbeslag Kook het water, de boter [...]
Elixir d’Anvers blauwe bessenconfituur Superlekkere confituur boordevol antioxidantenINGREDIENTEN voor 2 potjes confituur van 240 ml 120 ml Elixir d’Anvers 500 g blauwe bessen Sap + rasp van 2 bio limoenen 100 g Tiense geleisuiker (type 500 g suiker voor 1,5 kg fruit) Benodigdheden: 2 glazen bokaaltjes van 240 ml met deksel BEREIDING Spoel de blauwe [...]
Elixir d’Anvers Homemade Ice Tea Superlekker in de zomerINGREDIENTEN 100 ml Elixir d’Anvers 400 ml bio appelsap 800 ml water 1 builtje rooibosthee 1 bio citroen + extra om te serveren Benodigdheden: Grote glazen karaf (1,5 liter) BEREIDING Verwarm het water tot net onder het kookpunt, laat het theebuiltje er 5 minuten in trekken en [...]
Elixir d’Anvers banaan ijspralines Om van te snoepenINGREDIENTEN Voor +/- 25 ijspralines 2 bananen Elixir d’Anvers 300 g pure donkere Belgische chocolade 4 el arachideolie Een handvol gehakte amandelnoten BEREIDING Snij de bananen in schijfjes en leg ze in een schaaltje Overgiet de schijfjes banaan met Elixir d’Anvers tot ze net onderstaan en laat ze [...]
Salade met gegrilde perziken & Elixir d’Anvers balsamico stroop Heerlijke salade boordevol smaakINGREDIENTEN Voor 2 personen Gegrilde perziken : 2 rijpe gele perziken Elixir d’Anvers Balsamico stroop : 120 ml balsamico azijn 60 ml Elixir d’Anvers Salade : +/- 100 g rucola 6 sneetjes gerookte ham 250 g mozzarella Handvol pijnboompitten Olijfolie Zwarte peper BEREIDING [...]
Elixir d’Anvers Fruitesse Frisse, fruitige biercocktailINGREDIENTEN 20 ml Elixir d’Anvers 120 ml Liefmans Fruitesse 1 bio citroen voor 20 ml vers citroensap en de zeste ijsblokjes BEREIDING Schil met een dunschiller enkele mooie zestes van de citroen en pers de citroen uit Schenk 20 ml citroensap en 20 ml Elixir d’Anvers samen in een glas [...]
Vanille-ijs met Elixir d’Anvers Advocaat Een geweldige combinatieINGREDIENTEN Vanille-ijs Elixir d’Anvers Advocaat Speculaas BEREIDING Verkruimel de speculaas en zet even opzij Schep het vanille-ijs in een tof glas of een leuk schaaltje Giet de Elixir d’Anvers Advocaat over het ijs Bestrooi met de verkruimelde speculaas Tip: vervang de speculaas eventueel door een ander soort koekje [...]