Salade met gegrilde perziken & Elixir d’Anvers balsamico stroop

Heerlijke salade boordevol smaak
INGREDIENTEN

Voor 2 personen

Gegrilde perziken :

  • 2 rijpe gele perziken
  • Elixir d’Anvers

Balsamico stroop :

  • 120 ml balsamico azijn
  • 60 ml Elixir d’Anvers

Salade :

  • +/- 100 g rucola
  • 6 sneetjes gerookte ham
  • 250 g mozzarella
  • Handvol pijnboompitten
  • Olijfolie
  • Zwarte peper

BEREIDING

Gegrilde perziken
  • Snij de perziken in schijfjes, doe ze in een schaaltjeen giet de Elixir d’Anvers er over tot ze net onderstaan
  • Laat de perzikschijfjes een uurtje marineren
  • Gril de schijfjes in een hete grillpan of op de barbecue, +/- 4 min langs elke zijde
Balsamico stroop
  • Doe de balsamico azijn in een kookpot, voeg de Elixir d’Anvers toe
  • Verwarm het geheel tot op het kookpunt, blijf regelmatig roeren met een garde
  • Laat het geheel zachtjes koken tot het sausje begint in te dikken
  • Neem van het vuur en laat afkoelen
Salade
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn
  • Verdeel de rucola over de borden en beleg met de gegrilde perzikschijfjes en de sneetjes gerookte ham
  • Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de borden
  • Besprenkel het geheel met wat olijfolie
  • Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade
  • Werk af met de Elixir d’Anvers balsamico stroop
  • Kruid af met versgemalen zwarte peper

Tip: halveer de hoeveelheden als je de salade serveert als voorgerecht