Salade met gegrilde perziken & Elixir d’Anvers balsamico stroop
Heerlijke salade boordevol smaak
INGREDIENTEN
Voor 2 personen
Gegrilde perziken :
- 2 rijpe gele perziken
- Elixir d’Anvers
Balsamico stroop :
- 120 ml balsamico azijn
- 60 ml Elixir d’Anvers
Salade :
- +/- 100 g rucola
- 6 sneetjes gerookte ham
- 250 g mozzarella
- Handvol pijnboompitten
- Olijfolie
- Zwarte peper
BEREIDING
Gegrilde perziken
- Snij de perziken in schijfjes, doe ze in een schaaltjeen giet de Elixir d’Anvers er over tot ze net onderstaan
- Laat de perzikschijfjes een uurtje marineren
- Gril de schijfjes in een hete grillpan of op de barbecue, +/- 4 min langs elke zijde
Balsamico stroop
- Doe de balsamico azijn in een kookpot, voeg de Elixir d’Anvers toe
- Verwarm het geheel tot op het kookpunt, blijf regelmatig roeren met een garde
- Laat het geheel zachtjes koken tot het sausje begint in te dikken
- Neem van het vuur en laat afkoelen
Salade
- Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn
- Verdeel de rucola over de borden en beleg met de gegrilde perzikschijfjes en de sneetjes gerookte ham
- Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de borden
- Besprenkel het geheel met wat olijfolie
- Strooi de geroosterde pijnboompitten over de salade
- Werk af met de Elixir d’Anvers balsamico stroop
- Kruid af met versgemalen zwarte peper
Tip: halveer de hoeveelheden als je de salade serveert als voorgerecht
Recept: Jorinde Oversteyns