Mascarponemousse met espuma van Elixir d’Anvers Advocaat

Mascarponemousse met espuma van Elixir d’Anvers Advocaat Lekker luchtig!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 250 g mascarpone 4 el suiker 2 eieren 200 ml halfvolle room 300 ml Elixir d’Anvers Advocaat 125 g frambozen Amandelschilfers 8 zandkoekjes Paar blaadjes verse munt BEREIDING Scheid het eiwit van de dooiers. Klop het eiwit op tot het stevig is Meng [...]

Smeuïge Paascake met Elixir d’Anvers Advocaat

Smeuïge Paascake met Elixir d’Anvers Advocaat Een luchtige cake met een hart van goud!INGREDIENTEN Voor 1 cake: 220 g boter op kamertemperatuur 185 g suiker 1 zakje vanillesuiker 4 eieren 220 g bloem 160 g Elixir d’Anvers Advocaat ½ zakje bakpoeder BEREIDING Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig Roer de eieren één voor één [...]

Elixir d’Anvers Trifle

Elixir d’Anvers Trifle Luchtig dessertje waar je niet genoeg van krijgt!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 2 el Elixir d’Anvers 125 g mascarpone 125 g volle Griekse yoghurt 30 g natuurhoning 12 boudoirkoekjes (lange vingers) Sap van 1 sinaasappel Geschaafde donkere chocolade(afwerking) BEREIDING Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt Voeg de honing en 1 el Elixir [...]

Gekarameliseerd witloof met Elixir d’Anvers, rosbief en hasselback aardappelen

Gekarameliseerd witloof met Elixir d’Anvers, rosbief en hasselback aardappelen Feestelijk hoofdgerecht, hiermee scoor je altijd!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 8 aardappelen 1 kg rosbief 4 stronkjes Belgisch witloof Boter Peper & zout Scheutje water 50 ml Elixir d’Anvers BEREIDING Hasselback aardappelen Verwarm de oven voor op 180° Was de aardappelen en dep ze goed droog (schillen [...]

Tartaar van rode biet, Granny Smith in Elixir de Spa en gerookte forel

Tartaar van rode biet, Granny Smith in Elixir de Spa en gerookte forel Feestelijk voorgerecht, de toon is gezet!INGREDIENTEN Voor 4 personen: Tartaar: 2 rauwe rode bieten 1 Granny Smith appel Elixir de Spa 1 sjalot 1 el kappertjes 2 el mayonaise 2 tl Worcestersaus 1 tl witte wijnazijn Enkele druppeltjes tabasco Peper & zout [...]

Scampi hapje met Elixir d’Anvers curry-dip

Scampi hapje met Elixir d’Anvers curry-dip Altijd lekker, altijd feestelijk!INGREDIENTEN Voor +/-12 hapjes: Elixir d’Anvers curry-dip: 2 el mayonaise 2 el Griekse yoghurt 3 tl Elixir d’Anvers 1 tl currypoeder Peper & zout Scampi’s: 12 scampi’s Boter Peper & zout Afwerking: Enkele sprietjes bieslook Benodigdheden: 12 kleine aperitief glaasjes BEREIDING Elixir d’Anvers curry-dip Meng de [...]

Elixir d’Anvers Sinterklaas taart

Elixir d’Anvers Sinterklaas taart Wie braaf is krijgt lekkersINGREDIENTEN Bodem: 200 g speculaas 60 g boter Vulling: 80 ml Elixir d’Anvers 250 ml room 250 g ricotta Sap van 3 mandarijntjes 60 g poedersuiker 5 blaadjes gelatine Afwerking: 1 Chocolade Sinterklaas ventje 3 mandarijntjes 1 el abrikozenconfituur Benodigdheden: Springvorm van +/- 18 cm Bakpapier Keukenpenseel [...]

Crêpes d’Anvers

Crêpes d’Anvers Pannenkoeken met aardbeien & Elixir d’Anvers marinadeINGREDIENTEN Voor +/- 12 stuks: Pannenkoeken: 500 ml melk 2 eieren 200 g patisseriebloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 40 g boter Snufje zout Aardbeien met Elixir d’Anvers marinade: 500 g Belgische aardbeien 2 blaadjes gelatine 200 ml water 50 g suiker Elixir d’Anvers BEREIDING Pannenkoeken Zeef [...]

Crêpes de Spa

Crêpes de Spa Pannenkoeken met in Elixir de Spa gestoofde appeltjesINGREDIENTEN Voor +/- 12 stuks: Pannenkoeken : 500 ml melk 2 eieren 200 g patisseriebloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 40 g boter Snufje zout Gestoofde appeltjes : Klontje boter 4 appels Donkerbruine suiker Elixir de Spa BEREIDING Pannenkoeken Zeef de bloem en meng met [...]

Elixir d’Anvers Eclair

Elixir d’Anvers Eclair Waanzinnig lekker gebakje met Elixir d’AnversINGREDIENTEN voor +/- 10 stuks suikerfondant Soezenbeslag: 200 ml water 100 gr boter 180 gr bloem 5 eieren Snufje zout Banketbakkersroom : 500 ml melk 30 ml Elixir d’Anvers 50 gr suiker 1 vanille stokje 40 gr puddingpoeder 2 eieren BEREIDING Soezenbeslag Kook het water, de boter [...]