Elixir d’Anvers Ginger Beer Een pittige zomercocktail!INGREDIENTEN Voor 1 cocktail: 50 ml Elixir d’Anvers 100 ml ginger beer 20 ml limoensap Schijfje limoen Takje munt ijsblokjes BEREIDING Vul een cocktailglas met ijsblokjes Voeg Elixir d’Anvers, ginger beer en limoensap toe en roer om Werk af met een schijfje limoen en verse munt Recept: Kriskookt
Elixir d’Anvers Pomton Bitter en zoet, een smaaksensatie!INGREDIENTEN Voor 1 cocktail: 30 ml Elixir d’Anvers 75 ml tonic 75 ml pompelmoessap ijsblokjes schijfje pompelmoes BEREIDING Vul een cocktailglas met ijsblokjes Voeg Elixir d’Anvers, tonic en pompelmoes toe en roer om Werk af met een schijfje pompelmoes Recept: Kriskookt
Elixir d’Anvers Sangria De zomer in je glas!INGREDIENTEN 1 fles witte wijn 100 ml Elixir d’Anvers 45 ml limoensap 1 peer 1 nectarine 1 abrikoos 20 witte druiven 100 g bosbessen Ijsblokjes (25 ml suikersiroop – naar eigen smaak) BEREIDING Snijd het fruit in blokjes, de druiven doormidden Doe het fruit – behalve de bosbessen [...]
Madeleines met Elixir d’Anvers Advocaat Traditionele madeleines met een twist.INGREDIENTEN Voor ongeveer 24 stuks: 110 g boter op kamertemperatuur 90 g suiker 1/2 zakje vanillesuiker 2 eieren 110 g bloem 80 g Elixir d’Anvers Advocaat 4g bakpoeder BEREIDING Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig Roer de eieren één voor één er doorheen Voeg de [...]
Mascarponemousse met espuma van Elixir d’Anvers Advocaat Lekker luchtig!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 250 g mascarpone 4 el suiker 2 eieren 200 ml halfvolle room 300 ml Elixir d’Anvers Advocaat 125 g frambozen Amandelschilfers 8 zandkoekjes Paar blaadjes verse munt BEREIDING Scheid het eiwit van de dooiers. Klop het eiwit op tot het stevig is Meng [...]
Smeuïge Paascake met Elixir d’Anvers Advocaat Een luchtige cake met een hart van goud!INGREDIENTEN Voor 1 cake: 220 g boter op kamertemperatuur 185 g suiker 1 zakje vanillesuiker 4 eieren 220 g bloem 160 g Elixir d’Anvers Advocaat ½ zakje bakpoeder BEREIDING Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig Roer de eieren één voor één [...]
Elixir d’Anvers Trifle Luchtig dessertje waar je niet genoeg van krijgt!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 2 el Elixir d’Anvers 125 g mascarpone 125 g volle Griekse yoghurt 30 g natuurhoning 12 boudoirkoekjes (lange vingers) Sap van 1 sinaasappel Geschaafde donkere chocolade(afwerking) BEREIDING Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt Voeg de honing en 1 el Elixir [...]
Gekarameliseerd witloof met Elixir d’Anvers, rosbief en hasselback aardappelen Feestelijk hoofdgerecht, hiermee scoor je altijd!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 8 aardappelen 1 kg rosbief 4 stronkjes Belgisch witloof Boter Peper & zout Scheutje water 50 ml Elixir d’Anvers BEREIDING Hasselback aardappelen Verwarm de oven voor op 180° Was de aardappelen en dep ze goed droog (schillen [...]
Tartaar van rode biet, Granny Smith in Elixir de Spa en gerookte forel Feestelijk voorgerecht, de toon is gezet!INGREDIENTEN Voor 4 personen: Tartaar: 2 rauwe rode bieten 1 Granny Smith appel Elixir de Spa 1 sjalot 1 el kappertjes 2 el mayonaise 2 tl Worcestersaus 1 tl witte wijnazijn Enkele druppeltjes tabasco Peper & zout [...]
Scampi hapje met Elixir d’Anvers curry-dip Altijd lekker, altijd feestelijk!INGREDIENTEN Voor +/-12 hapjes: Elixir d’Anvers curry-dip: 2 el mayonaise 2 el Griekse yoghurt 3 tl Elixir d’Anvers 1 tl currypoeder Peper & zout Scampi’s: 12 scampi’s Boter Peper & zout Afwerking: Enkele sprietjes bieslook Benodigdheden: 12 kleine aperitief glaasjes BEREIDING Elixir d’Anvers curry-dip Meng de [...]