Smeuïge Paascake met Elixir d’Anvers Advocaat Een luchtige cake met een hart van goud!INGREDIENTEN Voor 1 cake: 220 g boter op kamertemperatuur 185 g suiker 1 zakje vanillesuiker 4 eieren 220 g bloem 160 g Elixir d’Anvers Advocaat ½ zakje bakpoeder BEREIDING Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig Roer de eieren één voor één [...]
Elixir d’Anvers Trifle Luchtig dessertje waar je niet genoeg van krijgt!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 2 el Elixir d’Anvers 125 g mascarpone 125 g volle Griekse yoghurt 30 g natuurhoning 12 boudoirkoekjes (lange vingers) Sap van 1 sinaasappel Geschaafde donkere chocolade(afwerking) BEREIDING Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt Voeg de honing en 1 el Elixir [...]
Gekarameliseerd witloof met Elixir d’Anvers, rosbief en hasselback aardappelen Feestelijk hoofdgerecht, hiermee scoor je altijd!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 8 aardappelen 1 kg rosbief 4 stronkjes Belgisch witloof Boter Peper & zout Scheutje water 50 ml Elixir d’Anvers BEREIDING Hasselback aardappelen Verwarm de oven voor op 180° Was de aardappelen en dep ze goed droog (schillen [...]
Tartaar van rode biet, Granny Smith in Elixir de Spa en gerookte forel Feestelijk voorgerecht, de toon is gezet!INGREDIENTEN Voor 4 personen: Tartaar: 2 rauwe rode bieten 1 Granny Smith appel Elixir de Spa 1 sjalot 1 el kappertjes 2 el mayonaise 2 tl Worcestersaus 1 tl witte wijnazijn Enkele druppeltjes tabasco Peper & zout [...]
Scampi hapje met Elixir d’Anvers curry-dip Altijd lekker, altijd feestelijk!INGREDIENTEN Voor +/-12 hapjes: Elixir d’Anvers curry-dip: 2 el mayonaise 2 el Griekse yoghurt 3 tl Elixir d’Anvers 1 tl currypoeder Peper & zout Scampi’s: 12 scampi’s Boter Peper & zout Afwerking: Enkele sprietjes bieslook Benodigdheden: 12 kleine aperitief glaasjes BEREIDING Elixir d’Anvers curry-dip Meng de [...]
Elixir d’Anvers Sinterklaas taart Wie braaf is krijgt lekkersINGREDIENTEN Bodem: 200 g speculaas 60 g boter Vulling: 80 ml Elixir d’Anvers 250 ml room 250 g ricotta Sap van 3 mandarijntjes 60 g poedersuiker 5 blaadjes gelatine Afwerking: 1 Chocolade Sinterklaas ventje 3 mandarijntjes 1 el abrikozenconfituur Benodigdheden: Springvorm van +/- 18 cm Bakpapier Keukenpenseel [...]
Crêpes d’Anvers Pannenkoeken met aardbeien & Elixir d’Anvers marinadeINGREDIENTEN Voor +/- 12 stuks: Pannenkoeken: 500 ml melk 2 eieren 200 g patisseriebloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 40 g boter Snufje zout Aardbeien met Elixir d’Anvers marinade: 500 g Belgische aardbeien 2 blaadjes gelatine 200 ml water 50 g suiker Elixir d’Anvers BEREIDING Pannenkoeken Zeef [...]
Crêpes de Spa Pannenkoeken met in Elixir de Spa gestoofde appeltjesINGREDIENTEN Voor +/- 12 stuks: Pannenkoeken : 500 ml melk 2 eieren 200 g patisseriebloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 40 g boter Snufje zout Gestoofde appeltjes : Klontje boter 4 appels Donkerbruine suiker Elixir de Spa BEREIDING Pannenkoeken Zeef de bloem en meng met [...]
Elixir d’Anvers Eclair Waanzinnig lekker gebakje met Elixir d’AnversINGREDIENTEN voor +/- 10 stuks suikerfondant Soezenbeslag: 200 ml water 100 gr boter 180 gr bloem 5 eieren Snufje zout Banketbakkersroom : 500 ml melk 30 ml Elixir d’Anvers 50 gr suiker 1 vanille stokje 40 gr puddingpoeder 2 eieren BEREIDING Soezenbeslag Kook het water, de boter [...]
Elixir d’Anvers blauwe bessenconfituur Superlekkere confituur boordevol antioxidantenINGREDIENTEN voor 2 potjes confituur van 240 ml 120 ml Elixir d’Anvers 500 g blauwe bessen Sap + rasp van 2 bio limoenen 100 g Tiense geleisuiker (type 500 g suiker voor 1,5 kg fruit) Benodigdheden: 2 glazen bokaaltjes van 240 ml met deksel BEREIDING Spoel de blauwe [...]