Elixir d’Anvers Sangria De zomer in je glas!INGREDIENTEN 1 fles witte wijn 100 ml Elixir d’Anvers 45 ml limoensap 1 peer 1 nectarine 1 abrikoos 20 witte druiven 100 g bosbessen Ijsblokjes (25 ml suikersiroop – naar eigen smaak) BEREIDING Snijd het fruit in blokjes, de druiven doormidden Doe het fruit – behalve de bosbessen [...]
Madeleines met Elixir d’Anvers Advocaat Traditionele madeleines met een twist.INGREDIENTEN Voor ongeveer 24 stuks: 110 g boter op kamertemperatuur 90 g suiker 1/2 zakje vanillesuiker 2 eieren 110 g bloem 80 g Elixir d’Anvers Advocaat 4g bakpoeder BEREIDING Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig Roer de eieren één voor één er doorheen Voeg de [...]
Mascarponemousse met espuma van Elixir d’Anvers Advocaat Lekker luchtig!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 250 g mascarpone 4 el suiker 2 eieren 200 ml halfvolle room 300 ml Elixir d’Anvers Advocaat 125 g frambozen Amandelschilfers 8 zandkoekjes Paar blaadjes verse munt BEREIDING Scheid het eiwit van de dooiers. Klop het eiwit op tot het stevig is Meng [...]
Smeuïge Paascake met Elixir d’Anvers Advocaat Een luchtige cake met een hart van goud!INGREDIENTEN Voor 1 cake: 220 g boter op kamertemperatuur 185 g suiker 1 zakje vanillesuiker 4 eieren 220 g bloem 160 g Elixir d’Anvers Advocaat ½ zakje bakpoeder BEREIDING Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig Roer de eieren één voor één [...]
Elixir d’Anvers Trifle Luchtig dessertje waar je niet genoeg van krijgt!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 2 el Elixir d’Anvers 125 g mascarpone 125 g volle Griekse yoghurt 30 g natuurhoning 12 boudoirkoekjes (lange vingers) Sap van 1 sinaasappel Geschaafde donkere chocolade(afwerking) BEREIDING Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt Voeg de honing en 1 el Elixir [...]
Gekarameliseerd witloof met Elixir d’Anvers, rosbief en hasselback aardappelen Feestelijk hoofdgerecht, hiermee scoor je altijd!INGREDIENTEN Voor 4 personen: 8 aardappelen 1 kg rosbief 4 stronkjes Belgisch witloof Boter Peper & zout Scheutje water 50 ml Elixir d’Anvers BEREIDING Hasselback aardappelen Verwarm de oven voor op 180° Was de aardappelen en dep ze goed droog (schillen [...]
Tartaar van rode biet, Granny Smith in Elixir de Spa en gerookte forel Feestelijk voorgerecht, de toon is gezet!INGREDIENTEN Voor 4 personen: Tartaar: 2 rauwe rode bieten 1 Granny Smith appel Elixir de Spa 1 sjalot 1 el kappertjes 2 el mayonaise 2 tl Worcestersaus 1 tl witte wijnazijn Enkele druppeltjes tabasco Peper & zout [...]
Scampi hapje met Elixir d’Anvers curry-dip Altijd lekker, altijd feestelijk!INGREDIENTEN Voor +/-12 hapjes: Elixir d’Anvers curry-dip: 2 el mayonaise 2 el Griekse yoghurt 3 tl Elixir d’Anvers 1 tl currypoeder Peper & zout Scampi’s: 12 scampi’s Boter Peper & zout Afwerking: Enkele sprietjes bieslook Benodigdheden: 12 kleine aperitief glaasjes BEREIDING Elixir d’Anvers curry-dip Meng de [...]
Elixir d’Anvers Sinterklaas taart Wie braaf is krijgt lekkersINGREDIENTEN Bodem: 200 g speculaas 60 g boter Vulling: 80 ml Elixir d’Anvers 250 ml room 250 g ricotta Sap van 3 mandarijntjes 60 g poedersuiker 5 blaadjes gelatine Afwerking: 1 Chocolade Sinterklaas ventje 3 mandarijntjes 1 el abrikozenconfituur Benodigdheden: Springvorm van +/- 18 cm Bakpapier Keukenpenseel [...]
Crêpes d’Anvers Pannenkoeken met aardbeien & Elixir d’Anvers marinadeINGREDIENTEN Voor +/- 12 stuks: Pannenkoeken: 500 ml melk 2 eieren 200 g patisseriebloem 1 vanillestokje 1 zakje vanillesuiker 40 g boter Snufje zout Aardbeien met Elixir d’Anvers marinade: 500 g Belgische aardbeien 2 blaadjes gelatine 200 ml water 50 g suiker Elixir d’Anvers BEREIDING Pannenkoeken Zeef [...]