Crêpes d’Anvers
Pannenkoeken met aardbeien & Elixir d’Anvers marinade
INGREDIENTEN
Voor +/- 12 stuks:
Pannenkoeken:
- 500 ml melk
- 2 eieren
- 200 g patisseriebloem
- 1 vanillestokje
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 g boter
- Snufje zout
Aardbeien met Elixir d’Anvers marinade:
- 500 g Belgische aardbeien
- 2 blaadjes gelatine
- 200 ml water
- 50 g suiker
- Elixir d’Anvers
BEREIDING
Pannenkoeken
- Zeef de bloem en meng met de vanillesuiker
- Voeg de eieren toe en roer om met een garde
- Voeg de melk toe en roer om
- Snij het vanillestokje overlangs, schraap de vanillezaadjes er uit, voeg toe aan het mengsel en roer het geheel goed om
- Laat de boter smelten op een zacht vuur en voeg toe aan het mengsel
- Voeg tenslotte een snufje zout toe en roer het geheel goed om met een garde
- Verhit een pannenkoekenpan en bak de pannenkoeken langs beide zijden goudbruin in wat olie of boter
Aardbeien met Elixir d’Anvers marinade
- Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water
- Warm ondertussen het water met de suiker op, maar laat niet koken
- Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het mengsel
- Voeg naar smaak Elixir d’Anvers toe en roer om
- Laat het mengsel afkoelen in de koelkast
- Snij de aardbeien in 2 en voeg ze toe aan de Elixir d’Anvers marinade
Tip: Deze pannenkoeken smaken ook overheerlijk met een bolletje vanille-ijs
Recept: Fingerlicking