Crêpes d’Anvers

Pannenkoeken met aardbeien & Elixir d’Anvers marinade
INGREDIENTEN

Voor +/- 12 stuks:

Pannenkoeken:

  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • 200 g patisseriebloem
  • 1 vanillestokje
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 40 g boter
  • Snufje zout

Aardbeien met Elixir d’Anvers marinade:

  • 500 g Belgische aardbeien
  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml water
  • 50 g suiker
  • Elixir d’Anvers

BEREIDING

Pannenkoeken
  • Zeef de bloem en meng met de vanillesuiker
  • Voeg de eieren toe en roer om met een garde
  • Voeg de melk toe en roer om
  • Snij het vanillestokje overlangs, schraap de vanillezaadjes er uit, voeg toe aan het mengsel en roer het geheel goed om
  • Laat de boter smelten op een zacht vuur en voeg toe aan het mengsel
  • Voeg tenslotte een snufje zout toe en roer het geheel goed om met een garde
  • Verhit een pannenkoekenpan en bak de pannenkoeken langs beide zijden goudbruin in wat olie of boter
Aardbeien met Elixir d’Anvers marinade
  • Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water
  • Warm ondertussen het water met de suiker op, maar laat niet koken
  • Knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het mengsel
  • Voeg naar smaak Elixir d’Anvers toe en roer om
  • Laat het mengsel afkoelen in de koelkast
  • Snij de aardbeien in 2 en voeg ze toe aan de Elixir d’Anvers marinade

Tip: Deze pannenkoeken smaken ook overheerlijk met een bolletje vanille-ijs

Recept: Fingerlicking