Tartaar van rode biet, Granny Smith in Elixir de Spa en gerookte forel

Feestelijk voorgerecht, de toon is gezet!
INGREDIENTEN

Voor 4 personen:

Tartaar:

  • 2 rauwe rode bieten
  • 1 Granny Smith appel
  • Elixir de Spa
  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl Worcestersaus
  • 1 tl witte wijnazijn
  • Enkele druppeltjes tabasco
  • Peper & zout

Saus:

  • 2 el zure room
  • 1 tl fijngeraspte mierikswortel
  • Scheutje citroensap
  • Peper & zout

Afwerking:

  • 4 stukjes gerookte forel
  • Enkele sprietjes bieslook

Benodigdheden:

  • Metalen serveerring van +/- 7 cm

BEREIDING

Tartaar
  • Kook de rode bieten ongeschild een 45-tal minuten gaar in kokend water, laat afkoelen, verwijder de schil en plaats in de koelkast (dit kan je op voorhand doen)
  • Schil de appel, snij in blokjes en plaats in een schaaltje
  • Giet Elixir de Spa over de appelblokjes tot ze net onderstaan
  • Laat de appelblokjes een half uurtje marineren in de Elixir de Spa
  • Snij de rode biet in blokjes
  • Verwijder de schil van de sjalot en versnipper
  • Neem de appelblokjes uit de Elixir de Spa en meng ze met de blokjes rode biet, de versnipperde sjalot, de kappertjes, de mayonaise, de Worcestersaus, de witte wijnazijn en enkele druppeltjes tabasco
  • Kruid het geheel af met peper & zout
Saus
  • Meng de zure room met de mierikswortel en een scheutje citroensap
  • Kruid af met peper & zout
Afwerking
  • Verdeel de tartaar over 4 borden in rondjes d.m.v. een serveerring
  • Lepel wat saus over de tartaar
  • Plaats telkens een stukje gerookte forel op de tartaar en werk af met enkele sprietjes bieslook

Tip: Combineer met onze Elixir de Spa du Chef cocktail