Elixir d’Anvers blauwe bessenconfituur

Superlekkere confituur boordevol antioxidanten
INGREDIENTEN

voor 2 potjes confituur van 240 ml

  • 120 ml Elixir d’Anvers
  • 500 g blauwe bessen
  • Sap + rasp van 2 bio limoenen
  • 100 g Tiense geleisuiker (type 500 g suiker voor 1,5 kg fruit)

Benodigdheden:

  • 2 glazen bokaaltjes van 240 ml met deksel

BEREIDING

  • Spoel de blauwe bessen met water en laat goed uitlekken
  • Plaats de blauwe bessen in een schaal en plet ze met een vork
  • Voeg de Elixir d’Anvers, de geleisuiker, het limoensap en de limoenrasp toe en roer om
  • Laat het mengsel 3 uur rusten
  • Giet het mengsel in een kookpot en verwarm al roerend tot aan het kookpunt
  • Kook 4 minuten door onder voortdurend roeren
  • Neem van het vuur en giet in glazen (steriele) bokalen
  • Schroef de bokalen goed dicht en laat ze omgekeerd afkoelen

Tip: glazen bokalen kan je makkelijk steriel maken door ze in de afwasmachine te reinigen of door ze 15 minuten te koken in water