Elixir d’Anvers blauwe bessenconfituur
Superlekkere confituur boordevol antioxidanten
INGREDIENTEN
voor 2 potjes confituur van 240 ml
- 120 ml Elixir d’Anvers
- 500 g blauwe bessen
- Sap + rasp van 2 bio limoenen
- 100 g Tiense geleisuiker (type 500 g suiker voor 1,5 kg fruit)
Benodigdheden:
- 2 glazen bokaaltjes van 240 ml met deksel

BEREIDING
- Spoel de blauwe bessen met water en laat goed uitlekken
- Plaats de blauwe bessen in een schaal en plet ze met een vork
- Voeg de Elixir d’Anvers, de geleisuiker, het limoensap en de limoenrasp toe en roer om
- Laat het mengsel 3 uur rusten
- Giet het mengsel in een kookpot en verwarm al roerend tot aan het kookpunt
- Kook 4 minuten door onder voortdurend roeren
- Neem van het vuur en giet in glazen (steriele) bokalen
- Schroef de bokalen goed dicht en laat ze omgekeerd afkoelen
Tip: glazen bokalen kan je makkelijk steriel maken door ze in de afwasmachine te reinigen of door ze 15 minuten te koken in water
Recept: Jorinde Oversteyns