Elixir d’Anvers banaan ijspralines
Om van te snoepen
INGREDIENTEN
Voor +/- 25 ijspralines
- 2 bananen
- Elixir d’Anvers
- 300 g pure donkere Belgische chocolade
- 4 el arachideolie
- Een handvol gehakte amandelnoten

BEREIDING
- Snij de bananen in schijfjes en leg ze in een schaaltje
- Overgiet de schijfjes banaan met Elixir d’Anvers tot ze net onderstaan en laat ze een 2-tal uur marineren
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de schijfjes er op
- Plaats de bananenschijfjes minimum 8 uur in de vriezer
- Smelt de chocolade, voeg de arachideolie toe en roer om
- Prik telkens een schijfje banaan op een vork en haal door de gesmolten chocolade
- Plaats terug op de bakplaat en bestrooi met de gehakte amandelnoten
- Plaats de pralines terug in de vriezer (+/- 1 uur)
Recept: Jorinde Oversteyns