Elixir d’Anvers Eclair

Waanzinnig lekker gebakje met Elixir d’Anvers
INGREDIENTEN

voor +/- 10 stuks

  • suikerfondant

Soezenbeslag:

  • 200 ml water
  • 100 gr boter
  • 180 gr bloem
  • 5 eieren
  • Snufje zout

Banketbakkersroom :

  • 500 ml melk
  • 30 ml Elixir d’Anvers
  • 50 gr suiker
  • 1 vanille stokje
  • 40 gr puddingpoeder
  • 2 eieren

BEREIDING

Soezenbeslag
  • Kook het water, de boter en het zout in een steelpan
  • Neem de steelpan van het vuur en meng met behulp van een spatel de bloem onder het water
  • Zet de steelpan op een laag vuur en blijf roeren gedurende een 5-tal minuten
  • Haal van het vuur en roer er de eieren 1 voor 1 onder
  • Verwarm de oven op 200 °
  • Dresseer met behulp van een spuitmondje en spuitzak het soezenbeslag op een bakplaat met bakpapier en bak de soezen 20 minuten in de oven
Banketbakkersroom
  • Meng de eieren met het puddingpoeder
  • Snij de vanillestok open, schraap de vanillezaadjes er uit en voeg ze samen met de vanillestok en de suiker bij de melk
  • Kook de melk met de vanille en de suiker
  • Als de melk kookt, meng dan een beetje melk met de eieren en giet de eieren dan terug bij de overige melk
  • Breng alles terug samen aan de kook en laat 2 minuten door koken
  • Laat het geheel afkoelen
  • Meng de banketbakkersroom met de Elixir d’Anvers
  • Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met spuitmondje en vul de soezen hiermee langs de onderzijde
  • Werk de bovenzijde af met de suikerfondant

Tip: Geen keukenheld(in)? Bestel ze kant en klaar bij patissier Gewaegd 😉

Recept: patissier Gewaegd • Lange Lozanastraat 129, 2018 Antwerpen • +32 3 345 22 28 • info@gewaegd.be