Elixir d’Anvers Eclair
Waanzinnig lekker gebakje met Elixir d’Anvers
INGREDIENTEN
voor +/- 10 stuks
- suikerfondant
Soezenbeslag:
- 200 ml water
- 100 gr boter
- 180 gr bloem
- 5 eieren
- Snufje zout
Banketbakkersroom :
- 500 ml melk
- 30 ml Elixir d’Anvers
- 50 gr suiker
- 1 vanille stokje
- 40 gr puddingpoeder
- 2 eieren
BEREIDING
Soezenbeslag
- Kook het water, de boter en het zout in een steelpan
- Neem de steelpan van het vuur en meng met behulp van een spatel de bloem onder het water
- Zet de steelpan op een laag vuur en blijf roeren gedurende een 5-tal minuten
- Haal van het vuur en roer er de eieren 1 voor 1 onder
- Verwarm de oven op 200 °
- Dresseer met behulp van een spuitmondje en spuitzak het soezenbeslag op een bakplaat met bakpapier en bak de soezen 20 minuten in de oven
Banketbakkersroom
- Meng de eieren met het puddingpoeder
- Snij de vanillestok open, schraap de vanillezaadjes er uit en voeg ze samen met de vanillestok en de suiker bij de melk
- Kook de melk met de vanille en de suiker
- Als de melk kookt, meng dan een beetje melk met de eieren en giet de eieren dan terug bij de overige melk
- Breng alles terug samen aan de kook en laat 2 minuten door koken
- Laat het geheel afkoelen
- Meng de banketbakkersroom met de Elixir d’Anvers
- Doe de banketbakkersroom in een spuitzak met spuitmondje en vul de soezen hiermee langs de onderzijde
- Werk de bovenzijde af met de suikerfondant
Tip: Geen keukenheld(in)? Bestel ze kant en klaar bij patissier Gewaegd 😉
Recept: patissier Gewaegd • Lange Lozanastraat 129, 2018 Antwerpen • +32 3 345 22 28 • info@gewaegd.be