Pompoensoep met zuurdesem croutons, pancetta en Elixir d’Anvers

Schrik niet van deze heerlijke halloweensoep!
INGREDIENTEN
  • 1 kg butternut pompoen
  • 15 cl Elixir d’Anvers
  • 3 paprika’s (rood, geel en groen)
  • 400 ml kreeftenbouillon
  • 2 el balsamicocrème (en nog wat als afwerking)
  • 2 sjalotjes
  • 1 groentebouillonblokje
  • 800 ml water
  • 2 teentjes look
  • kruiden: peper, zout, paprika en tijm
  • paar sneetjes zuurdesembrood
  • stukjes pancetta
  • basilicum
  • geroosterde pompoenpitten
  • olijfolie

BEREIDING

  • Snij en schil de sjalotjes. Doe de paprika’s in stukken. Schil alvast de pompoenen en snij deze in stukken. Ik nam voor dit recept reeds voorgesneden blokjes, dat is zeker niet erg en nog gemakkelijk ook.
  • Stoof de sjalotjes en de teentjes look aan met goed wat olijfolie. Voeg de gesneden paprika toe en ook de butternutstukjes. Stoof dit alles goed aan en kruid ook alvast met wat peper, zout, paprika kruiden en tijm.
  • Voeg de kreeftenbouillon toe en laat alles goed inkoken. Voeg nadien ook nog het extra water toe en het groentebouillonblokje. Voeg ook al 2 el balsamicocrème toe. Laat alles zeker een halfuur inkoken zodat de pompoen goed zacht wordt.
  • Mix nadien alles door elkaar. Je kan de soep zo eten of ze nog even door de zeef halen. Voeg nu 15 cl Elixir d’Anvers toe. Uiteraard kan je meer of minder toevoegen afhankelijk van wat jij lekker vindt. Start daarom misschien best met 5 cl en voeg telkens een beetje toe.
  • Doe de zuurdesemsneetjes in stukken en bak ze krokant in de pan met olijfolie, peper en zout. Zet apart.
  • Bak de pancetta krokant.
  • Serveer de soep samen met de croutons van zuurdesem, de pancetta, pompoenpitten en nog wat balsamicocrème en basilicum. Op en top genieten!

Recept: goestingske