Madeleines met Elixir d’Anvers Advocaat
Traditionele madeleines met een twist.
INGREDIENTEN
Voor ongeveer 24 stuks:
- 110 g boter op kamertemperatuur
- 90 g suiker
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 110 g bloem
- 80 g Elixir d’Anvers Advocaat
- 4g bakpoeder
BEREIDING
- Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig
- Roer de eieren één voor één er doorheen
- Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng
- Voeg Elixir d’Anvers Advocaat toe en meng tot een egaal deeg
- Vet een madeleine bakvorm in met een beetje boter en bestuif met bloem
- Verdeel het beslag in de vorm
- Bak de madeleines gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
- Haal de madeleines uit de oven en laat afkoelen
Tip: om een extra toets aan de madeleines te geven, kan je ze in gesmolten chocolade doppen.
Recept: Kriskookt