Madeleines met Elixir d’Anvers Advocaat

Traditionele madeleines met een twist.
INGREDIENTEN

Voor ongeveer 24 stuks:

  • 110 g boter op kamertemperatuur
  • 90 g suiker
  • 1/2 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 110 g bloem
  • 80 g Elixir d’Anvers Advocaat
  • 4g bakpoeder

BEREIDING

  • Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig
  • Roer de eieren één voor één er doorheen
  • Voeg de bloem en het bakpoeder toe en meng
  • Voeg Elixir d’Anvers Advocaat toe en meng tot een egaal deeg
  • Vet een madeleine bakvorm in met een beetje boter en bestuif met bloem
  • Verdeel het beslag in de vorm
  • Bak de madeleines gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden
  • Haal de madeleines uit de oven en laat afkoelen

Tip: om een extra toets aan de madeleines te geven, kan je ze in gesmolten chocolade doppen.

Recept: Kriskookt