Mascarponemousse met espuma van Elixir d’Anvers Advocaat

Lekker luchtig!
INGREDIENTEN

Voor 4 personen:

  • 250 g mascarpone
  • 4 el suiker
  • 2 eieren
  • 200 ml halfvolle room
  • 300 ml Elixir d’Anvers Advocaat
  • 125 g frambozen
  • Amandelschilfers
  • 8 zandkoekjes
  • Paar blaadjes verse munt

BEREIDING

  • Scheid het eiwit van de dooiers. Klop het eiwit op tot het stevig is
  • Meng de suiker onder de eidooiers en roer goed door tot de suiker opgelost is
  • Maak de mascarpone los met een vork en mix de mascarpone met het eidooier mengsel
  • Schep voorzichtig het opgeklopt eiwit onder het mengsel, zodat de textuur luchtig wordt
  • Meng in een sifon of slagroomspuit de room met Elixir d’Anvers Advocaat en zet het gas er op. Goed schudden en leg even in de ijskast.
  • Vul de glaasjes door eerst een geplet zandkoekje er in te doen, vervolgens 4 frambozen, de mascarpone mousse, nog eens een geplet zandkoekje en nog wat mascarpone mousse
  • Spuit er finaal de espuma van Elixir d’Anvers Advocaat over
  • Werk naar eigen smaak af met amandelschilfers, frambozen, druifjes en munt

Tip: als je geen sifon hebt kan je de room en Elixir d’Anvers Advocaat samen wat opkloppen en hiermee de Mascarponemousse afwerken. De espuma kan je ook apart serveren bij bv. de koffie.

Recept: Goestingske