Mosselen met Elixir d’Anvers
Heerlijke mosselen op z'n Antwerps!
INGREDIENTEN
- 1 selder
- 2 rode paprika’s
- 2 ajuinen
- peterselie
- 250 ml magere room
- 80 ml Elixir d’Anvers
- 1 kg mosselen
- tijm
- olijfolie
- peper
- zout
BEREIDING
- Doe goed wat olijfolie in de pan en stoof de ajuin aan. Doe nadien de gesneden groenten erbij. Niet helemaal doorbakken. Ze zijn het lekkerst als ze nog wat crunchy zijn. Kruid af met peper en zout. Voeg nadien de room toe. Laat even inkoken en voeg dan de Elixir d’Anvers toe. Laat rustig pruttelen (niet te lang), begin ondertussen aan de mosselen.
- Was de mosselen grondig, en verwijder eventueel al de baarden waar het kan. Doe ze nadien in een grote kookpot met wat olijfolie en peterselie. Schud regelmatig om tot ze open zijn.
- Voeg de mosselen aan de saus toe en werk af met wat tijm. Eet samen met wat brood of frietjes.
Recept: goestingske