Elixir d’Anvers Appletini

Elixir d’Anvers Appletini De natuurlijke friszoete smaak van appel en de kruidigheid van Elixir d'Anvers gaan mooi samen. Deze lekkere cocktail smaakt naar meer!INGREDIENTEN 10 cl puur appelsap (Appelaere) 5 cl Elixir d'Anvers 3 cl vers limoensap, gezeefd zeste van limoen ijsblokjes of crushed ice BEREIDING Meng de Elixir d’Anvers en het appelsap samen met [...]

Mosselen, Elixir d’Anvers, Gele Biet, Wortel, Tijm, Waterkers

Mosselen, Elixir d’Anvers, Gele Biet, Wortel, Tijm, Waterkers Seppe Nobels - Graanmarkt 13INGREDIENTEN 2 kg mosselen (bij voorkeur bouchot mosselen) 4 takken tijm 1 teen knoflook 2 sjalotten in ringen gesneden 1 gele biet sap van 2 gele bieten 2 gele of oranje wortels 10 cl Elixir d’Anvers 5 cl Elixir d’Anvers voor de bietenjus [...]

Langoustine, venkel, Elixir d’Anvers

Langoustine, venkel, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 8 grote langoustines, ongepeld 5 g venkelzaad 3 sjalotjes, fijn gesnipperd 6 cl witte wijn 250 cl water 70 g boter 250 g volle room 12 baby venkels met stengels en blad 1 onbehandelde citroen 4 cl Elixir d’Anvers boter grof zout extra virgine olijfolie witte balsamico [...]

Courgette, Zurkel, Elixir d’Anvers

Courgette, Zurkel, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 80 g miso 15 g sojasaus 1 citroen 4 cl Elixir d’Anvers 4 middelgrote groene courgettes 1 middelgrote gele courgette 4 kleine gele courgettes grof zout extra virgine olijfolie BEREIDING Steek de barbecue aan. Meng de miso, sojasaus, sap van een halve citroen en Elixir d’Anvers. Leg [...]

Elixir d’Anvers Punch

Elixir d’Anvers Punch Een fruitige cocktail met punch! Het zoetere karakter van de Elixir d’Anvers krijgt fruitig tegengewicht van de vruchtensappen en het verse fruit. Fris en zoet op de tong met een nazinderend zuurtje in de afdronk.INGREDIENTEN 15 cl Elixir d’Anvers 25 cl sinaasappelsap 20 cl granaatappelsap 20 cl sap van bloedsinaasappel & blauwe [...]

St Jacobsnoot, Spruiten, Soya, Elixir d’Anvers

St Jacobsnoot, Spruiten, Soya, Elixir d’Anvers Seppe Nobels - Graanmarkt 13INGREDIENTEN 8 st Jacobsnoten 1 fijngesnipperde sjalot 1 dl biologische zonnebloemolie 2 el olijfolie 3 el soyasaus sap en zeste van 1 limoen 4 eidooiers 2 el mosterd 2 el witte wijnazijn 2 cl Elixir d’Anvers voor de vinaigrette 4 cl Elixir d’Anvers voor de [...]

Grietbot, Koolrabi, Plattekaas, Elixir d’Anvers

Grietbot, Koolrabi, Plattekaas, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 2 sjalotjes, fijn gesnipperd 200 g plattekaas extra virgine olijfolie grof zout witte balsamico azijn 2 grote koolrabi’s, geschild 4 grietbotfilets van 100 g zonnebloemolie 140 g boter 4 cl Elixir d’Anvers sap van ½ citroen fijn zout postelein(bloempjes) BEREIDING Meng de sjalot met de plattekaas [...]

Elixir d’Anvers Bittersweet

Elixir d’Anvers Bittersweet Het zoetere karakter van de Elixir d’Anvers wordt in bedwang gehouden door de bittere Campari. De sprankelende tonic zorgt voor een verfrissend en dorstlessend effect.INGREDIENTEN 4 cl Elixir d’Anvers 2 cl Campari 8 cl tonic naar keuze zeste van sinaasappel BEREIDING Vul een groot rode wijnglas met ijs en schenk er achtereenvolgens [...]

Kip, Aubergine, Truffelaardappel, Elixir d’Anvers

Kip, Aubergine, Truffelaardappel, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - RestaurantINGREDIENTEN 1 kg aubergine 1 teentje knoflook, gesnipperd olijfolie 60 g miso 25 g sojasaus 1 el hoi sin saus (optioneel) zeste en sap van 2 onbehandelde citroenen 4 cl Elixir d’Anvers peper en zout 1 kip van vrije uitloop zonnebloemolie fijn zout 4-8 middelgrote truffelaardappelen (of [...]

Brownie, Witte chocolade ijs, Bessen, Elixir d’Anvers

Brownie, Witte chocolade ijs, Bessen, Elixir d’Anvers Seppe Nobels - Graanmarkt 13INGREDIENTEN Brownie 100 gr ei (± 2 eieren) 140 gr suiker 85 gr pure chocolade 130 gr boter 50 gr bloem IJs 200 gr eidooiers (± 7 eidooiers) 165 gr suiker 0,5 l room 0,5 l melk 1 vanille stok (geschraapt) 100 gr witte chocolade [...]