Horse’s Neck

Horse’s Neck INGREDIENTEN 30 ml Elixir d’Anvers 20 ml Bourbon 100 ml Ginger Ale 20 ml vers limoensap IJsblokken Verveinetopjes (garnituur) BEREIDING Vul een longdrinkglas met ijsblokken. Giet de Bourbon en Elixir d’Anvers over het ijs in het longdrinkglas. Voeg vers limoensap toe aan het glas. Giet de Ginger Ale voorzichtig in het glas. Roer [...]

Elixir d’Anvers Sour

Elixir d’Anvers Sour INGREDIENTEN 35 ml Elixir d’Anvers 20 ml Gozio Amaretto 30 ml vers limoensap 15 ml eiwit IJsblokken Klaverzuring (garnituur) BEREIDING Doe Elixir d’Anvers, Gozio Amaretto, vers limoensap en eiwit in een cocktailshaker en sluit af.. Shake krachtig zonder ijsblokken gedurende 15 seconden tot het eiwit goed opgeschuimd is en de cocktail ‘fluffy’ [...]

Bee’s Knees

Bee’s Knees INGREDIENTEN Voor de cocktail 40 ml Elixir d’Anvers 20 ml London Dry Gin 20 ml acaciahoningsiroop 35 ml vers citroensap IJsblokken Basilicum (garnituur) Voor de acaciahoningsiroop 100 g acaciahoning 100 g water BEREIDING Acaciahoningsiroop Doe het water en de acaciahoning in een steelpan. Laat al roerend oplossen op een middelhoog vuur. Laat de [...]

Odette

Odette Odette Lunettes signature cocktailINGREDIENTEN 4 cl Elixir d’Anvers 2 cl vers limoensap 1 cl GIMBER N°1 Original 8 cl spuitwater IJsblokken BEREIDING Neem een glas en vul het met ijsblokken Schenk er de Elixir d’Anvers, het limoensap en de GIMBER over Top de cocktail af met het spuitwater Tip: Voeg wat meer of minder [...]

Antwerp Mule

Antwerp Mule Een frisse en kruidige cocktail met Elixir d’Anvers, ginger beer en limoenINGREDIENTEN 50 ml Elixir d’Anvers 15 ml vers limoensap 200 ml ginger beer IJsblokken of crushed ice BEREIDING Neem een glas en vul het met ijsblokken Schenk er de Elixir d’Anvers en het limoensap over Roer voorzichtig met een barlepel Top de [...]

Elixir d’Anvers Cranberry

Elixir d’Anvers Cranberry Frisse fruitigheid met een zoet randje!INGREDIENTEN 5 cl Elixir d’Anvers 5 cl vers citroensap 5 cl cranberrysap veenbesjes BEREIDING Vul een tumblerglas met ijsblokjes en voeg alle ingrediënten toe. Roer 10 seconden met een cocktaillepel. Tip: Deze cocktail is makkelijk in grotere hoeveelheden en op voorhand te maken met gelijke delen Elixir [...]

Elixir d’Anvers Mojito

Elixir d’Anvers Mojito De perfecte zonnige balans van fris, zuur, en zoet!INGREDIENTEN 5 cl Elixir d’Anvers 10 muntblaadjes 1 limoen in vier 5 cl tonic water crushed ice 1 takje munt BEREIDING Doe de muntblaadjes en 2 limoenpartjes in een highball glas en stamp met een muddler tot al het sap uit de limoenpartjes is. [...]

Elixir d’Anvers Orange Glow

Elixir d’Anvers Orange Glow Verwarmende sinaasappelgloed met een spicy touch!INGREDIENTEN 5 cl Elixir d’Anvers 20 cl vers sinaasappelsap 4 kruidnagels half sinaasappelschijfje BEREIDING Meng het sinaasappelsap en de Elixir d’Anvers in een pannetje en voeg er 2 kruidnagels aan toe. Warm op tot aan het kookpunt. Zeef in een kannetje. Tip: Deze cocktail is makkelijk [...]

Elixir d’Anvers Pink Rose

Elixir d’Anvers Pink Rose Verrassend pink met het fijne aroma van rozen!INGREDIENTEN 5 cl Elixir d’Anvers 10 cl vers sap van roze pompelmoes 125 ml Fentimans Rose Lemonade half pompelmoesschijfje BEREIDING Vul een highball glas met ijsblokjes, voeg alle ingrediënten toe en roer 10 seconden met een cocktaillepel. DRESSEER EN SERVEERTIPS Garneer met het pompelmoesschijfje.

Kalfszwezerik, Komkommer, Oost-Indische Kers, Elixir d’Anvers

Kalfszwezerik, Komkommer, Oost-Indische Kers, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 250 g blad van Oost-Indische kers 100 g ijs 1 tl mosterd 80 g water fijn zout extra virgine olijfolie witte balsamico azijn Elixir d’Anvers 8 zeer kleine komkommers-, overlangs gehalveerd, of 1 grote komkommer in stukken zonnebloemolie 2 teentjes knoflook, geplet 350-400 g kalfszwezeriken, [...]