Kalfszwezerik, Komkommer, Oost-Indische Kers, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 250 g blad van Oost-Indische kers 100 g ijs 1 tl mosterd 80 g water fijn zout extra virgine olijfolie witte balsamico azijn Elixir d’Anvers 8 zeer kleine komkommers-, overlangs gehalveerd, of 1 grote komkommer in stukken zonnebloemolie 2 teentjes knoflook, geplet 350-400 g kalfszwezeriken, [...]
Makreel, Rabarber, raapjes, Elixir de Spa Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 4 grote makreelfilets grof zeezout 2 stengels rabarber witte wijnazijn fijn zout 8 kleine raapjes zonnebloemolie extra virgine olijfolie 5 cl Elixir de Spa handvol lavas BEREIDING Controleer de makreelfilets op achtergebleven graatjes door met je vinger van de staart weg te wrijven en pluk [...]
Mosselen, Elixir d’Anvers, Gele Biet, Wortel, Tijm, Waterkers Seppe Nobels - Graanmarkt 13INGREDIENTEN 2 kg mosselen (bij voorkeur bouchot mosselen) 4 takken tijm 1 teen knoflook 2 sjalotten in ringen gesneden 1 gele biet sap van 2 gele bieten 2 gele of oranje wortels 10 cl Elixir d’Anvers 5 cl Elixir d’Anvers voor de bietenjus [...]
Langoustine, venkel, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 8 grote langoustines, ongepeld 5 g venkelzaad 3 sjalotjes, fijn gesnipperd 6 cl witte wijn 250 cl water 70 g boter 250 g volle room 12 baby venkels met stengels en blad 1 onbehandelde citroen 4 cl Elixir d’Anvers boter grof zout extra virgine olijfolie witte balsamico [...]
Bloemkool, Broccoli, Elixir d’Anvers Advocaat Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 2 kleine bloemkolen, in roosjes 250 g boter 12 broccolischeuten 3 eidooiers 3 cl Elixir d’Anvers Advocaat 3 cl water 2 cl citroensap fijn zout 220 g geklaarde boter grof zout extra virgine olijfolie azijn 1 onbehandelde citroen handvol tuinkruiden naar keuze BEREIDING Verwarm de oven [...]
Lamsnek, Daslook, Elixir de Spa Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 1 l water 80 g grof zeezout 14 g suiker 2 kg lamsbeenderen 2 el olijfolie zonnebloemolie 2 wortelen, grof gesneden 1 stengel selder, grof gesneden 6 teentjes knoflook, gepeld 1 el honing 4 cl witte wijnazijn 1 tl zwarte peperbolletjes 1 laurierblad enkele takjes tijm [...]
Courgette, Zurkel, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 80 g miso 15 g sojasaus 1 citroen 4 cl Elixir d’Anvers 4 middelgrote groene courgettes 1 middelgrote gele courgette 4 kleine gele courgettes grof zout extra virgine olijfolie BEREIDING Steek de barbecue aan. Meng de miso, sojasaus, sap van een halve citroen en Elixir d’Anvers. Leg [...]
St Jacobsnoot, Spruiten, Soya, Elixir d’Anvers Seppe Nobels - Graanmarkt 13INGREDIENTEN 8 st Jacobsnoten 1 fijngesnipperde sjalot 1 dl biologische zonnebloemolie 2 el olijfolie 3 el soyasaus sap en zeste van 1 limoen 4 eidooiers 2 el mosterd 2 el witte wijnazijn 2 cl Elixir d’Anvers voor de vinaigrette 4 cl Elixir d’Anvers voor de [...]
Grietbot, Koolrabi, Plattekaas, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - SouvenirINGREDIENTEN 2 sjalotjes, fijn gesnipperd 200 g plattekaas extra virgine olijfolie grof zout witte balsamico azijn 2 grote koolrabi’s, geschild 4 grietbotfilets van 100 g zonnebloemolie 140 g boter 4 cl Elixir d’Anvers sap van ½ citroen fijn zout postelein(bloempjes) BEREIDING Meng de sjalot met de plattekaas [...]
Kip, Aubergine, Truffelaardappel, Elixir d’Anvers Vilhjalmur Sigurdarson - RestaurantINGREDIENTEN 1 kg aubergine 1 teentje knoflook, gesnipperd olijfolie 60 g miso 25 g sojasaus 1 el hoi sin saus (optioneel) zeste en sap van 2 onbehandelde citroenen 4 cl Elixir d’Anvers peper en zout 1 kip van vrije uitloop zonnebloemolie fijn zout 4-8 middelgrote truffelaardappelen (of [...]