Bloemkool, Broccoli, Elixir d’Anvers Advocaat

Vilhjalmur Sigurdarson - Souvenir
INGREDIENTEN
  • 2 kleine bloemkolen, in roosjes
  • 250 g boter
  • 12 broccolischeuten
  • 3 eidooiers
  • 3 cl Elixir d’Anvers Advocaat
  • 3 cl water
  • 2 cl citroensap
  • fijn zout
  • 220 g geklaarde boter
  • grof zout
  • extra virgine olijfolie
  • azijn
  • 1 onbehandelde citroen
  • handvol tuinkruiden naar keuze

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verspreid de bloemkool over een ovenschaal en verdeel er de boter over. Bak in de oven gedurende 18 tot 22 min. Voeg eventueel enkele takjes dragon of geperste look toe. Zet de ovendeur op een kier als de bloemkool bruin begint te worden.
  2. Klop de eidooiers met de Elixir d’Anvers Advocaat, het water, het citroensap en een snufje zout in een steelpannetje los tot het mengsel lichtgeel en schuimig is. Zet het pannetje au bain-marie en klop het eimengsel tot het dik is. Neem de pan van het vuur en voeg de geklaarde boter in een straaltje toe onder voortdurend kloppen, tot de saus volledig dik en romig is. Smaak af met peper en zout en houd warm.
  3. Haal de bloemkool uit de oven en giet de boter af. (Gebruik de boter op je brood of voor een ander gerecht.)
  4. Blancheer de broccoli snel en smaak af met olijfolie, azijn en zout.
  5. Lepel wat saus op een bord en schik er de bloemkool en broccoli op. Werk af met zeste van citroen en tuinkruiden.