Boerenbruiloft in Antwerpen-Centrum

Boerenbruiloft in Antwerpen-Centrum Seppe Nobels - Graanmarkt 13INGREDIENTEN voor de rijstpap: 125 g dessertrijst 7,5 dl melk een mespunt Belgische saffraan 75 g gecondenseerde melk voor het bladerdeeg: 1 vel bladerdeeg van 70 g 2 eidooiers 3 el stadshoning voor het fruit: 1 peer en 1 appel uit Limburg, geschild 20 g hoeveboter 20 cl [...]

West-Vlaams rund, kruidensalade en Reus van Vlaanderen-kaas

West-Vlaams rund, kruidensalade en Reus van Vlaanderen-kaas Seppe Nobels - Graanmarkt 13INGREDIENTEN Voor de pekelvinaigrette: 30 g water 10 g zout 25 g biologische zonnebloemolie 20 cl azijn 30 g stadshoning Voor de kaasmayonaise: 60 g geraspte Reus van Vlaanderen-kaas 2 el mosterd (bij voorkeur van De Kroon uit Beveren) 2 el wittewijnazijn 4 eidooiers [...]

In tijm, citroentijm en rozemarijn gegrilde langoustines met Elixir d’Anvers en harissaboter

In tijm, citroentijm en rozemarijn gegrilde langoustines met Elixir d’Anvers en harissaboter Seppe Nobels - Graanmarkt 13INGREDIENTEN 4 langoustines 1 bussel rozemarijn 1 bussel citroentijm 1 bussel tijm 500 g malse boter 1 knoflookteen, fijngesnipperd 2 el harissa 1 snufje paprikapoeder 10 cl Elixir d’Anvers Voor de knoflookolie: 2 dl lijnzaadolie 1 knoflookteen 4 takjes [...]

Kroket van gekonfijte eend aka Duck Nugget

Kroket van gekonfijte eend aka Duck Nugget Kenny Burssens - InvincibleINGREDIENTEN 1 kg eendenbillen olijfolie 5 el fleur de sel 1 el tijm 1 el knoflook, gesnipperd 2 el witte wijn 1 el grove pittige mosterd 1 ui, gesnipperd notenolie 1 el salie, fijngesneden 1 tl paprikapoeder 1 tl tijm 1 tl lookpoeder 2 el [...]

Kalfsschenkel met Elixir d’Anvers / wortelen met amandel

Kalfsschenkel met Elixir d’Anvers / wortelen met amandel Geert Weyn - SchnitzelINGREDIENTEN 1 kalfsschenkel zout 100 ml Elixir d’Anvers 1 takje tijm 1 blaadje laurier 200 ml kalfsfond 1 el Savora mosterd 1 sjalot olijfolie 1 kg wortelen 150 g gepelde amandelen gerooktepaprikapoeder speculaaskruiden groentebouillon gepekelde wortelen wat extra amandelen BEREIDING Kruid de schenkel met [...]

Cuberdons van Elixir d’Anvers

Cuberdons van Elixir d’Anvers Tim Meuleneire - Franq*INGREDIENTEN 2 kg maiszetmeel 250 g kristalsuiker 84 g water 100 g Elixir d’Anvers BEREIDING Droog het maiszetmeel 2 uur in de oven op 90 graden. Zeef het in een grote kom en houd 400 g apart. Maak kegelvormige kuiltjes in het zetmeel met behulp van een spuitmondje. [...]

Gemarineerde zalm

Gemarineerde zalm Michael Yates - Sail & AnchorINGREDIENTEN 300 g grof zeezout 100 g suiker 1 tl korianderzaadjes 1 tl venkelzaadjes 600 g zalmfilet (wild of met MSC-label) met vel 2 dl Elixir d’Anvers BEREIDING Doe het zout, de suiker, de koriander en de venkel in een blender en mix. Haal met een pincet eventuele [...]

Zeeuwse mosselen met Elixir d’Anvers

Zeeuwse mosselen met Elixir d’Anvers Magali VerbaetINGREDIENTEN 3 eetlepels olijfolie 5 eetlepels water 7 eetlepels Elixir d’Anvers 1 kg mosselen 1 takje rozemarijn 1 koffielepel peper uit de molen BEREIDING Verwarm de olijfolie in een kookpan en doe er het water, de Elixir d’Anvers en de mosselen bij. Kruid met rozemarijn en grof gemalen peper. [...]

Maatjes met Mary V, taramasalata, bevroren selderij en Elixir d’Anvers

Maatjes met Mary V, taramasalata, bevroren selderij en Elixir d’Anvers Nick Bril - The Jane**INGREDIENTEN Voor de kombu: enkele vellen kombu 200 g dashibouillon 5 g dashiazijn Voor de codiumolie: 50 g gevriesdroogde codium 200 g druivenpitolie Voor de tarama: 300 g maatjes 150 g oud wit brood, gedrenkt in water 10 g witte Jang-saus [...]

Dronken kip

Dronken kip Michael Leung - 5 Flavors MmeiINGREDIENTEN Kip: 1 haantje 2 el Elixir d’Anvers 1 el zout 1 lente-ui, in stukken 3 grote stukken kurkuma, geschild Saus: 1 dl kippensoep 1 dl Superior Pickle Sauce (Chinese supermarkt) 4 à 5 ijsblokjes 1 el Elixir d’Anvers BEREIDING Strijk het haantje in met Elixir d’Anvers en [...]