Gepocheerde Reine Claude in kruidenbouillon met Elixir d’Anvers en sorbet van karnemelk

Gepocheerde Reine Claude in kruidenbouillon met Elixir d’Anvers en sorbet van karnemelk Michaël Rewers - Bistrot Du Nord*INGREDIENTEN 1 l water 400 g suiker 1 steranijs 2 kruidnagels 1 vanillestokje 2 takken ijzerkruid 1 duimgroot stuk gember 1 takje tijm zeste en sap van 1 citroen 12 reine-claudepruimen Elixir d’Anvers Sorbet van karnemelk: 2 dl [...]

Café d’Anvers

Café d’Anvers Dennis Broeckx - l’ épicerie du Cirque “Under the Palm Trees”INGREDIENTEN Anijsespuma: 200 ml melk 200 ml room 4 stuks steranijs 1 bolletje gekonfijte gember 100 g eierdooier 220 g suiker 4 kopjes koffie 240 ml Elixir d’Anvers 80 g lichtbruine suiker 4 Antwerpse handjes BEREIDING Breng voor de espuma de melk met [...]

Langoustine met krokant gebakken terrine van varken

Langoustine met krokant gebakken terrine van varken Gino Lemmens - Les Années FollesINGREDIENTEN Terrine van varken: ½ varkenspoot 1 varkensstaart 1 varkensoor 1 varkenswang water 1 wortel, 3 stengels selder, 1 ui tijm, laurier, zout, peperbollen kruidnagel, jeneverbes bloem, boter Gemarineerde wortels: 1 dl sinaasappelsap 100 g suiker 1 dl natuurazijn 2 dikke wortelen (in [...]