Gepocheerde Reine Claude in kruidenbouillon met Elixir d’Anvers en sorbet van karnemelk Michaël Rewers - Bistrot Du Nord*INGREDIENTEN 1 l water 400 g suiker 1 steranijs 2 kruidnagels 1 vanillestokje 2 takken ijzerkruid 1 duimgroot stuk gember 1 takje tijm zeste en sap van 1 citroen 12 reine-claudepruimen Elixir d’Anvers Sorbet van karnemelk: 2 dl [...]
Citroensorbet met druiven, zure room, geschaafde amandelen, meringue en bouillon met Elixir d’Anvers Davy Schellemans - VerandaINGREDIENTEN Citroensorbet: 75 g glucose 350 g water 150 g suiker 100 g glucosepoeder 1 teen galangal (laoswortel), fijngesneden 4 limoenblaadjes 200 g citroensap 5 g geschaafde amandelen Bouillon: 500 g water 120 g suiker 25 g honing 15 [...]
Blinde vinken in maderasaus, met appeltjes gevuld met veenbessen en Elixir d’Anvers, ganzenlever en roomsaus Bert Jan Michielsen - The Butcher’s Son*INGREDIENTEN Voor de vinken: 4 kalfsvinken 4 el mosterd 40 g boter 100 ml madera 100 ml water 4 grote uien 2 laurierblaadjes 300 ml bruine fond bruine rouxkorrels peper van de molen, zout [...]
Café d’Anvers Dennis Broeckx - l’ épicerie du Cirque “Under the Palm Trees”INGREDIENTEN Anijsespuma: 200 ml melk 200 ml room 4 stuks steranijs 1 bolletje gekonfijte gember 100 g eierdooier 220 g suiker 4 kopjes koffie 240 ml Elixir d’Anvers 80 g lichtbruine suiker 4 Antwerpse handjes BEREIDING Breng voor de espuma de melk met [...]
Langoustine met krokant gebakken terrine van varken Gino Lemmens - Les Années FollesINGREDIENTEN Terrine van varken: ½ varkenspoot 1 varkensstaart 1 varkensoor 1 varkenswang water 1 wortel, 3 stengels selder, 1 ui tijm, laurier, zout, peperbollen kruidnagel, jeneverbes bloem, boter Gemarineerde wortels: 1 dl sinaasappelsap 100 g suiker 1 dl natuurazijn 2 dikke wortelen (in [...]