Elixir de Spa

Elixir-de-Spa-packshot-met-etui

In de tweede helft van de 17de eeuw werd het mondaine kuuroord Spa druk bezocht door edelen, diplomaten, schrijvers en kunstenaars. De monniken van de Kapucijnerorde selecteerden er tientallen aromatische planten, schorsen en kruiden en distilleerden er een schitterende likeur mee, fijn van smaak en met een zachte geur. Het drankje versterkte bovendien de maag en stimuleerde de spijsvertering.

Geen wonder dat Elixir de Spa razendsnel populair werd in binnen- en buitenland en ontelbare bekroningen kreeg. Zelfs het oudste brevet van Hofleverancier (1869) staat op naam van deze unieke drank. Tijdens de Franse revolutie ging de bibliotheek van de Kapucijnen en het recept bijna verloren maar een koper van boeken vond het manuscript gelukkig helemaal intact terug.

Vandaag wordt het authentieke Elixir de Spa al bijna 60 jaar bij FX de Beukelaer gemaakt en in prachtige flessen gebotteld. Zijn onnavolgbare smaak en bijzonder elegante aroma combineren heerlijk met tal van ingrediënten. Verras je gasten en jezelf met de creatieve gerechten en originele cocktails uit onze receptenboekjes. Santé en smakelijk!

Elixir de Spa – 40% vol. – 70cl | 20cl | 5cl

Menu
×