Boterboon, Princessenboon, Avocado, Courget, Hoeve kip, Elixir d’Anvers Mayonaise

Seppe Nobels - Graanmarkt 13
INGREDIENTEN
  • 7 cl Elixir d’Anvers
  • 1 el witte wijn azijn
  • 2 el mosterd
  • 3 eidooiers
  • 2 dl arachide olie
  • ½ limoen
  • 1 dl olijfolie
  • 2 takken tijm
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram boterboontjes
  • 50 gram princessenboontjes
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 16 kippenoesters “sot l’y laisse” of 2 filets hoeve kip
  • 2 avocado’s
  • 1 bussel peterselie
  • 40 gram gekonfijte tomaat
  • paar takjes jonge basilicum voor de afwerking
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Elixir d’Anvers mayonaise: meng 3 eidooiers, mosterd, Elixir d’Anvers, witte wijnazijn. Monteer met arachideolie en breng op smaak met zeste van limoen en peper en zout.
  2. Mix olijfolie met tijm en look in de blender en haal vervolgens door een zeef. Breng gezouten water aan de kook en kook hierin de boontjes gedurende 2 minuten beetgaar en koel ze af in ijswater. Snij de courgette in stukken en besprenkel met de lookolie, peper en zout en grill ze goudbruin in een grillpan.
  3. Bak de hoeve kip op de velkant goudbruin in de lookolie en kruid met peper en zout. Snij de avocado in vier stukken, verwijder de pit en schil de partjes. Grill ze in een hete pan goudbruin.
  4. Breng de boontjes op smaak met peper en zout, olijfolie, sap van ½ limoen, fijngehakte peterselie en gekonfijte tomaat. Schik de gegrilde groenten, avocado, salade van boontjes en de krokante hoeve kip op het bord en werk af met enkele takjes jonge basilicum en de mayonaise van Elixir d’Anvers.