Madeleines met Elixir d’Anvers Advocaat

Madeleines met Elixir d’Anvers Advocaat Traditionele madeleines met een twist.INGREDIENTEN Voor ongeveer 24 stuks: 110 g boter op kamertemperatuur 90 g suiker 1/2 zakje vanillesuiker 2 eieren 110 g bloem 80 g Elixir d’Anvers Advocaat 4g bakpoeder BEREIDING Klop de boter, suiker en vanillesuiker romig Roer de eieren één voor één er doorheen Voeg de [...]

Rijstpap met krokant bladerdeeg, appel en peer

Rijstpap met krokant bladerdeeg, appel en peer Seppe Nobels - Instroom AcademieINGREDIENTEN voor 4 personen   Voor de rijstpap:  125 g dessertrijst 7,5 dl melk een mespunt Belgische saffraan 75 g gecondenseerde melk Voor het bladerdeeg: 1 vel bladerdeeg van 70 g 2 eidooiers 3 el stadshoning Voor het fruit:  1 peer en 1 appel [...]

Blanquette van hinde met appel, veenbessen en Elixir d’Anvers

Blanquette van hinde met appel, veenbessen en Elixir d’Anvers Een feest in je bord!INGREDIENTEN voor 6 personen Gehaktballetjes van wild: 250 g gehakt van wild (hinde) 150 g gemengd gehakt 1 ei Paneermeel peper en zout 450 ml wildfond Blanquette van hinde: 1 kg hindestoofvlees  1 ui  2 wortels  2 stelen selder  tijm/laurier  600 g [...]

Tartaar van zalm met radijs, komkommer en Elixir d’Anvers

Tartaar van zalm met radijs, komkommer en Elixir d’Anvers Een fris gerechtje voor een feestelijke gelegenheid.INGREDIENTEN voor 6 personen Voor de tartaar: 400 g zalm Olijfolie 8 radijsjes ½ komkommer 1 kleine sjalot 1 el geroosterd sesamzaad 30 g rijstnoedels peper en (grof) zout kervel Voor de vinaigrette:  1 el olijfolie 1 el sojasaus 1 [...]

Elixir de Spa du Chef

Elixir de Spa du Chef Deze frisse aperitief is een creatie van Sander De Saegher. De delicate balans van de ingrediënten ondersteunt het kruidige en drogere karakter van ons vlaggenschip, de onovertroffen Elixir de Spa.INGREDIENTEN 3,5 cl Elixir de Spa 10 druppels vers limoensap, gezeefd 2 à 3 druppels Angostura bitters 10 cl champagne, gekoeld zeste van limoen [...]

Oesters met venkel, rabarber en sesam

Oesters met venkel, rabarber en sesam Seppe Nobels - Instroom AcademieINGREDIENTEN voor 12 oesters 0,5 dl soja-azijn 0,5 dl zoete sojasaus Geraspte schil en sap van 1 limoen 1 el hoisinsaus 1 g agaragar 1 jonge venkelknol 1 stengel rabarber 2 el sesamzaad 12 oesters ½ bosje kervel BEREIDING Meng de soja-azijn, de sojasaus, het [...]

Elixir d’Anvers Cranberry cocktail

Elixir d’Anvers Cranberry cocktail Frisse fruitigheid met een zoet randje!INGREDIENTEN 5 cl Elixir d’Anvers 5 cl vers citroensap 5 cl cranberrysap veenbesjes BEREIDING Vul een tumblerglas met ijsblokjes en voeg alle ingrediënten toe. Roer 10 seconden met een cocktaillepel. Tip: Deze cocktail is makkelijk in grotere hoeveelheden en op voorhand te maken met gelijke delen [...]

Elixir d’Anvers Orange Glow shotjes

Elixir d’Anvers Orange Glow shotjes Verwarmende sinaasappelgloed met een spicy touch!INGREDIENTEN 5 cl Elixir d’Anvers 20 cl vers sinaasappelsap 4 kruidnagels half sinaasappelschijfje BEREIDING Meng het sinaasappelsap en de Elixir d’Anvers in een pannetje en voeg er 2 kruidnagels aan toe. Warm op tot aan het kookpunt. Zeef in een kannetje. Tip: Deze cocktail is [...]