Tartaar van zalm met radijs, komkommer en Elixir d’Anvers
Een fris gerechtje voor een feestelijke gelegenheid.
INGREDIENTEN
voor 6 personen
Voor de tartaar:
- 400 g zalm
- Olijfolie
- 8 radijsjes
- ½ komkommer
- 1 kleine sjalot
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 30 g rijstnoedels
- peper en (grof) zout
- kervel
Voor de vinaigrette:
- 1 el olijfolie
- 1 el sojasaus
- 1 el citroensap
- ½ el Elixir d’Anvers
- peper en zout
BEREIDING
- Snijd de zalm in fijne blokjes en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
- Breng de tartaar van zalm op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik in de koelkast.
- Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de raadlijsten, snij vervolgens de sjalot, radijs en komkommer in fijne plakjes.
- Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en meng vervolgens de groenten eronder.
- Frituur de rijstnoedels enkele seconden tot ze krokant zijn.
- Lepel de tartaar van zalm op de borden en verdeel er de groenten over.
- Werk het bord af gefrituurde rijstnoedels en kervel.
Recept: Kris kookt