Tartaar van zalm met radijs, komkommer en Elixir d’Anvers

Een fris gerechtje voor een feestelijke gelegenheid.
INGREDIENTEN

voor 6 personen

Voor de tartaar:

  • 400 g zalm
  • Olijfolie
  • 8 radijsjes
  • ½ komkommer
  • 1 kleine sjalot
  • 1 el geroosterd sesamzaad
  • 30 g rijstnoedels
  • peper en (grof) zout
  • kervel

Voor de vinaigrette: 

  • 1 el olijfolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el citroensap
  • ½ el Elixir d’Anvers
  • peper en zout

BEREIDING

  • Snijd de zalm in fijne blokjes en voeg een flinke scheut olijfolie toe.
  • Breng de tartaar van zalm op smaak met peper en zout en bewaar tot gebruik in de koelkast.
  • Snij de komkommer overlangs in 4, verwijder de raadlijsten, snij vervolgens de sjalot, radijs en komkommer in fijne plakjes.
  • Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette en meng vervolgens de groenten eronder.
  • Frituur de rijstnoedels enkele seconden tot ze krokant zijn.
  • Lepel de tartaar van zalm op de borden en verdeel er de groenten over.
  • Werk het bord af gefrituurde rijstnoedels en kervel.

Recept: Kris kookt