Oesters met venkel, rabarber en sesam
Seppe Nobels - Instroom Academie
INGREDIENTEN
voor 12 oesters
- 0,5 dl soja-azijn
- 0,5 dl zoete sojasaus
- Geraspte schil en sap van 1 limoen
- 1 el hoisinsaus
- 1 g agaragar
- 1 jonge venkelknol
- 1 stengel rabarber
- 2 el sesamzaad
- 12 oesters
- ½ bosje kervel
![Elixir-d-Anvers_blog-oesters-venkel-rabarber-sesam-02](https://www.elixirdanvers.be/elixir2018/wp-content/uploads/2021/12/Elixir-d-Anvers_blog-oesters-venkel-rabarber-sesam-02.jpg)
BEREIDING
- Meng de soja-azijn, de sojasaus, het limoensap en de housinsaus.
- Breng het mengsel aan de kook met de agaragar.
- Doe er de helft van de limoenzeste bij.
- Doe in een kom en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
- Mix in de blender tot een gladde sojacrème.
- Maak de venkel en de rabarber schoon en snijd ze in fijne reepjes.
- Rooster het sesamzaad zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
- Open de oesters.
- Werk af met de venkel, de rabarber, de sojacrème, het sesamzaad en de kervel.
Tip: De rabarber kan ook vervangen worden door appel. Gebruik wat Elixir d’Anvers of Elixir de Spa voor net dat tikkeltje extra.