Oesters met venkel, rabarber en sesam

Seppe Nobels - Instroom Academie
INGREDIENTEN

voor 12 oesters

  • 0,5 dl soja-azijn
  • 0,5 dl zoete sojasaus
  • Geraspte schil en sap van 1 limoen
  • 1 el hoisinsaus
  • 1 g agaragar
  • 1 jonge venkelknol
  • 1 stengel rabarber
  • 2 el sesamzaad
  • 12 oesters
  • ½ bosje kervel

BEREIDING

  • Meng de soja-azijn, de sojasaus, het limoensap en de housinsaus.
  • Breng het mengsel aan de kook met de agaragar.
  • Doe er de helft van de limoenzeste bij.
  • Doe in een kom en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Mix in de blender tot een gladde sojacrème.
  • Maak de venkel en de rabarber schoon en snijd ze in fijne reepjes.
  • Rooster het sesamzaad zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.
  • Open de oesters.
  • Werk af met de venkel, de rabarber, de sojacrème, het sesamzaad en de kervel.

Tip: De rabarber kan ook vervangen worden door appel. Gebruik wat Elixir d’Anvers of Elixir de Spa voor net dat tikkeltje extra.