Limoen-yoghurt taart met Elixir d’Anvers
Heerlijk frisse en luchtige taart die smaakt naar meer
INGREDIENTEN
Bodem :
- 150 g koekjes (petit beurre)
- 75 g boter
- 1 el Elixir d’Anvers
Vulling :
- 250 g slagroom
- 450 g Griekse yoghurt
- 100 ml Elixir d’Anvers
- 60 g suiker + 1 el suiker
- 2 bio limoenen (sap & rasp)
- 15 g gelatine poeder
Benodigdheden :
- Springvorm van +/- 20 cm
- Bakpapier

BEREIDING
Bodem
- Verkruimel de koekjes goed (Doe in een plastic zak en sla ze in kleine stukjes met een deegroller of vermaal in een keukenmachine.
- Smelt de boter
- Meng de boter met de verkruimelde koekjes en 1 el Elixir d’Anvers
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (overteken de ronde vorm eerst op het bakpapier en knip dit uit met een schaar)
- Doe het deeg in de springvorm en duw goed aan met de achterzijde van een lepel
- Plaats de springvorm met het deeg in de koelkast
Vulling
- Klop de slagroom stijf met 1 el suiker
- Meng de yoghurt onder de slagroom
- Voeg de Elixir d’Anvers, de suiker en de limoenrasp toe en roer om
- Los het gelatinepoeder op in een schaaltje met 2 el heet water en zet even opzij
- Verwarm het limoensap tot net onder het kookpunt en voeg het gelatine-mengel toe, roer goed om met een garde tot alles opgelost is en laat even afkoelen
- Voeg het gelatine-mengsel toe aan de vulling en roer voorzichtig om
- Bekleed de zijwanden van de springvorm met bakpapier (blijft beter plakken als je de zijwanden even invet met wat boter)
- Giet de vulling op de taartbodem, plaats de taart in de koelkast, laat minimaal 4 uur opstijven en verwijder de zijwanden van de springvorm
Tip: versier de taart met schijfjes limoen en verse frambozen
Recept: Jorinde Oversteyns