Limoen-yoghurt taart met Elixir d’Anvers

Heerlijk frisse en luchtige taart die smaakt naar meer
INGREDIENTEN

Bodem :

  • 150 g koekjes (petit beurre)
  • 75 g boter
  • 1 el Elixir d’Anvers

Vulling :

  • 250 g slagroom
  • 450 g Griekse yoghurt
  • 100 ml Elixir d’Anvers
  • 60 g suiker + 1 el suiker
  • 2 bio limoenen (sap & rasp)
  • 15 g gelatine poeder

Benodigdheden :

  • Springvorm van +/- 20 cm
  • Bakpapier

BEREIDING

Bodem
  • Verkruimel de koekjes goed (Doe in een plastic zak en sla ze in kleine stukjes met een deegroller of vermaal in een keukenmachine.
  • Smelt de boter
  • Meng de boter met de verkruimelde koekjes en 1 el Elixir d’Anvers
  • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier (overteken de ronde vorm eerst op het bakpapier en knip dit uit met een schaar)
  • Doe het deeg in de springvorm en duw goed aan met de achterzijde van een lepel
  • Plaats de springvorm met het deeg in de koelkast
Vulling
  • Klop de slagroom stijf met 1 el suiker
  • Meng de yoghurt onder de slagroom
  • Voeg de Elixir d’Anvers, de suiker en de limoenrasp toe en roer om
  • Los het gelatinepoeder op in een schaaltje met 2 el heet water en zet even opzij
  • Verwarm het limoensap tot net onder het kookpunt en voeg het gelatine-mengel toe, roer goed om met een garde tot alles opgelost is en laat even afkoelen
  • Voeg het gelatine-mengsel toe aan de vulling en roer voorzichtig om
  • Bekleed de zijwanden van de springvorm met bakpapier (blijft beter plakken als je de zijwanden even invet met wat boter)
  • Giet de vulling op de taartbodem, plaats de taart in de koelkast, laat minimaal 4 uur opstijven en verwijder de zijwanden van de springvorm

Tip: versier de taart met schijfjes limoen en verse frambozen