Mosselen met curryroom & Elixir d’Anvers

Suggestie van de Chef
INGREDIENTEN

voor 2 personen:

  • 2 kg mosselen
  • 1 ui
  • 2 stengels selder
  • 1 rode paprika
  • 1/2 plantje platte peterselie
  • 100 ml kookroom
  • 60 ml Elixir d’Anvers
  • 2 tl currypoeder
  • Peper

BEREIDING

  • Schil de ui en versnipper
  • Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes
  • Was de selder en snij in schijfjes
  • Pluk de blaadjes van het peterselie plantje
  • Spoel de mosselen grondig onder koud water
  • Meng in een schaaltje de Elixir d’Anvers, de room en het currypoeder , roer goed om en zet even opzij
  • Smelt wat bakboter in een grote kookpot en stoof de ui, paprika en selder aan
  • Voeg na +/- 5 min de mosselen toe
  • Kruid het geheel met peper
  • Plaats het deksel op de kookpot en laat de mosselen 5 min stoven, schud de pot regelmatig op
  • Giet de curryroom met Elixir d’Anvers over de mosselen en plaats het deksel terug op de pot
  • Laat nog een 3-tal min stoven tot alle mosselschelpen open zijn, schud de pot ondertussen nog een paar keer op
  • Bestrooi de mosselen met platte peterselie en schud nog 1 keer op

Tip: serveer met een stukje krokant stokbrood