Mosselen met curryroom & Elixir d’Anvers
Suggestie van de Chef
INGREDIENTEN
voor 2 personen:
- 2 kg mosselen
- 1 ui
- 2 stengels selder
- 1 rode paprika
- 1/2 plantje platte peterselie
- 100 ml kookroom
- 60 ml Elixir d’Anvers
- 2 tl currypoeder
- Peper
BEREIDING
- Schil de ui en versnipper
- Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes
- Was de selder en snij in schijfjes
- Pluk de blaadjes van het peterselie plantje
- Spoel de mosselen grondig onder koud water
- Meng in een schaaltje de Elixir d’Anvers, de room en het currypoeder , roer goed om en zet even opzij
- Smelt wat bakboter in een grote kookpot en stoof de ui, paprika en selder aan
- Voeg na +/- 5 min de mosselen toe
- Kruid het geheel met peper
- Plaats het deksel op de kookpot en laat de mosselen 5 min stoven, schud de pot regelmatig op
- Giet de curryroom met Elixir d’Anvers over de mosselen en plaats het deksel terug op de pot
- Laat nog een 3-tal min stoven tot alle mosselschelpen open zijn, schud de pot ondertussen nog een paar keer op
- Bestrooi de mosselen met platte peterselie en schud nog 1 keer op
Tip: serveer met een stukje krokant stokbrood
Recept: Jorinde Oversteyns