Langoustines met Elixir d’Anvers

Een kruidig zeegerechtje.
INGREDIENTEN

Voor 4 personen

  • 3 langoustines
  • 2 el dikke Griekse yoghurt
  • 2 el Elixir d’Anvers
  • sap van een halve citroen
  • 1 el fijngehakte dragon
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • 1 el fijngehakte dille
  • 1 el fijngehakte kervel
  • 1 el fijngehakte koriander
  • neutrale olie
  • peper – zout

BEREIDING

Meng voor de dressing de Griekse yoghurt met Elixir, d’Anvers, citroensap, peper en zout. Hak alle groene kruiden fijn en meng ze onder mekaar. Voeg een scheutje olie en enkele druppels citroensap toe.

Verhit een klein scheutje olie in een pan op het vuur. Bak er de langoustines kort in aan langs één zijde. Kruid met peper en zout.

Lepel de yoghurtdressing op een bordje. Strooi er de groene kruiden over en leg de in stukjes gesneden langoustines er bovenop.

Recept: Bart Desmidt
Foto’s: Stephanie Bex