Elixir d’Anvers Pumpkin Spice Latte
Bangelijk lekker koffietje
INGREDIENTEN
- 1 el pompoenpuree
- 200 ml halfvolle of volle melk (150 ml om op te warmen + 50 ml om op te stomen
- 50 ml Elixir d’Anvers
- 1 espresso
- 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
- 1/2 tl vanille extract
- 1/2 tl suiker
BEREIDING
Pompoenpuree (voor +/- 4 lattes):
- Neem 1/4 van een kleine pompoen, schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij de pompoen in blokjes
- Kook de pompoen gaar in water (+/- 15 minuten), laat goed uitlekken en pureer de pompoenstukjes tot een gladde massa (je kan de pompoenpuree +/- 3 dagen bewaren in de koelkast)
Elixir d’Anvers Pumpkin Spice Latte:
- Verwarm 150 ml melk met 1 el pompoenpuree, de Elixir d’Anvers, de koek- & speculaaskruiden, het vanille extract en de suiker in een pannetje, maar laat niet koken.
- Haal het pannetje van het vuur, voeg de espresso toe en roer om
- Giet de latte in een leuk glas of een mok
- Stoom de overige 50 ml melk op en giet bij de Pumpkin Spice Latte
- Werk af met wat extra koek- en speculaaskruiden
Tip: je kan de Elixir d’Anvers Pumpkin Spice Latte eventueel ook afwerken met slagroom i.p.v. opgestoomde melk
Recept: Jorinde Oversteyns