Elixir d’Anvers Pumpkin Spice Latte

Bangelijk lekker koffietje
INGREDIENTEN
  • 1 el pompoenpuree
  • 200 ml halfvolle of volle melk (150 ml om op te warmen + 50 ml om op te stomen
  • 50 ml Elixir d’Anvers
  • 1 espresso
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1/2 tl vanille extract
  • 1/2 tl suiker
BEREIDING

Pompoenpuree (voor +/- 4 lattes):

  • Neem 1/4 van een kleine pompoen, schil de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snij de pompoen in blokjes
  • Kook de pompoen gaar in water (+/- 15 minuten), laat goed uitlekken en pureer de pompoenstukjes tot een gladde massa (je kan de pompoenpuree +/- 3 dagen bewaren in de koelkast)

Elixir d’Anvers Pumpkin Spice Latte:

  • Verwarm 150 ml melk met 1 el pompoenpuree, de Elixir d’Anvers, de koek- & speculaaskruiden, het vanille extract en de suiker in een pannetje, maar laat niet koken.
  • Haal het pannetje van het vuur, voeg de espresso toe en roer om
  • Giet de latte in een leuk glas of een mok
  • Stoom de overige 50 ml melk op en giet bij de Pumpkin Spice Latte
  • Werk af met wat extra koek- en speculaaskruiden

Tip: je kan de Elixir d’Anvers Pumpkin Spice Latte eventueel ook afwerken met slagroom i.p.v. opgestoomde melk