Appel, Elixir d’Anvers, Karnemelk, Zuring

Seppe Nobels - Graanmarkt 13
INGREDIENTEN
  • 6 boskoop appels
  • 1 plantje rode nerfzuring
  • 1 takje dille
  • 50 gram rozijnen
  • 15 cl Elixir d’Anvers
  • 250 gram karnemelk
  • 25 gram honing
  • 60 gram suiker
  • sap van 1 limoen
  • 2 takjes tijm
  • 1 steranijs
  • 2 kruidnagels
  • zeste van ½ appelsien
  • 50 gram hoeveboter
  • ½ liter pompelmoessap

BEREIDING

  1. Was de appels, snij 3 appels in partjes en verwijder het klokhuis, marineer ze samen met de rozijnen in Elixir d’Anvers.
  2. Voor de sorbet, breng 70 cl water aan de kook samen met 60 gram suiker, 25 gram honing en sap van 1 limoen. Breng tot kamertemperatuur en meng met de karnemelk. Draai af in de ijsmachine. (of vervang door yoghurt sorbet die je aankoopt).
  3. Haal met behulp van een parisienne lepel bolletjes uit 2 boskoop appels. Breng de appelbolletjes tot aan het kookpunt in ½ liter pompelmoessap met tijm, steranijs, kruidnagel en zeste van appelsien. Haal van het vuur en laat afkoelen in het kookvocht in de koelkast.
  4. Snij de laatste appel in fijne julienne, haal de gesneden partjes appel uit de Elixir d’Anvers en bak ze goudbruin in de hoeveboter. Schik de gebakken appels, rozijnen, bolletjes appel, fijngeplukte kruiden, julienne en sorbet op een bord.