Kipbrochettes met gemarineerde ananas & currysausje met Elixir d’Anvers

BBQ klassieker in een kruidig jasje
INGREDIENTEN

Brochettes ( 4 stuks ):

  • 100 ml Elixir d’Anvers
  • ½ verse ananas
  • 2 kipfilets
  • 1 el olijfolie
  • (mild) paprikapoeder
  • Peper & zout

Currysaus :

  • 2 tl Elixir d’Anvers (10 ml)
  • 4 el mayonaise
  • 1 tl scherpe mosterd
  • 1 tl currypoeder
  • ½ tl kurkuma
  • Peper & zout

BEREIDING

Brochettes
  • Snij de ananas in stukken, plaats ze in een schaaltje en giet de Elixir d’ Anvers over de ananas
  • Laat de ananasstukjes in de koelkast een 2-tal uur marineren in de Elixir d’Anvers, roer regelmatig om
  • Laat ondertussen 4 houten satéprikkers weken in water (om te voorkomen dat ze gaan verbranden op de barbecue)
  • Snij de kipfilet in stukken, plaats in een schaal en voeg de olijfolie toe en roer om
  • Kruid de kip met paprikapoeder, peper en zout
  • Prik afwisselend een stukje ananas en een stukje kip op een satéprikker (4 stukjes van elk)
  • Bak rondom rond bruin en gaar op de barbecue

Tip: Laat de satéprikkers een tijdje weken in water om te voorkomen dat ze gaan verbranden op de barbecue

Currysaus
  • Meng de mayonaise met de Elixir d’Anvers, de mosterd, het currypoeder en de kurkuma
  • Kruid af met peper en een snufje zout