Kipbrochettes met gemarineerde ananas & currysausje met Elixir d’Anvers
BBQ klassieker in een kruidig jasje
INGREDIENTEN
Brochettes ( 4 stuks ):
- 100 ml Elixir d’Anvers
- ½ verse ananas
- 2 kipfilets
- 1 el olijfolie
- (mild) paprikapoeder
- Peper & zout
Currysaus :
- 2 tl Elixir d’Anvers (10 ml)
- 4 el mayonaise
- 1 tl scherpe mosterd
- 1 tl currypoeder
- ½ tl kurkuma
- Peper & zout
BEREIDING
Brochettes
- Snij de ananas in stukken, plaats ze in een schaaltje en giet de Elixir d’ Anvers over de ananas
- Laat de ananasstukjes in de koelkast een 2-tal uur marineren in de Elixir d’Anvers, roer regelmatig om
- Laat ondertussen 4 houten satéprikkers weken in water (om te voorkomen dat ze gaan verbranden op de barbecue)
- Snij de kipfilet in stukken, plaats in een schaal en voeg de olijfolie toe en roer om
- Kruid de kip met paprikapoeder, peper en zout
- Prik afwisselend een stukje ananas en een stukje kip op een satéprikker (4 stukjes van elk)
- Bak rondom rond bruin en gaar op de barbecue
Tip: Laat de satéprikkers een tijdje weken in water om te voorkomen dat ze gaan verbranden op de barbecue
Currysaus
- Meng de mayonaise met de Elixir d’Anvers, de mosterd, het currypoeder en de kurkuma
- Kruid af met peper en een snufje zout
Recept: Jorinde Oversteyns