Broodje kip, avocado, saus met Elixir d’Anvers
Voor een geslaagde lunch
INGREDIENTEN
voor 4 broodjes
- 4 (volkoren) broodjes
- 2 kipfilets
- 1 rijpe avocado
- limoensap
- rucola
- peper & zout
- 4 el mayonaise
- 4 el volle Griekse yoghurt
- 2 tl Elixir d’Anvers (10 ml)
- 2 tl vers limoensap (10 ml)
- peper & zout

BEREIDING
Dressing
- meng de mayonaise met de yoghurt, Elixir d’Anvers en limoensap
- kruid af met wat peper en zout
Broodjes
- snij de kipfilet in lange reepjes
- bak de kippenreepjes rondom rond bruin in wat olijfolie of bakboter, kruid met peper en zout
- schil de avocado en snij in schijfjes, besprenkel met wat limoensap
- snij de broodjes doormidden en besmeer 1 zijde met het sausje
- beleg de broodjes met de kip, avocado en rucola
Recept: Jorinde Oversteyns