Broodje kip, avocado, saus met Elixir d’Anvers

Voor een geslaagde lunch
INGREDIENTEN

voor 4 broodjes

  • 4 (volkoren) broodjes
  • 2 kipfilets
  • 1 rijpe avocado
  • limoensap
  • rucola
  • peper & zout
  • 4 el mayonaise
  • 4 el volle Griekse yoghurt
  • 2 tl Elixir d’Anvers (10 ml)
  • 2 tl vers limoensap (10 ml)
  • peper & zout

BEREIDING

Dressing
  1. meng de mayonaise met de yoghurt, Elixir d’Anvers en limoensap
  2. kruid af met wat peper en zout
Broodjes
  1. snij de kipfilet in lange reepjes
  2. bak de kippenreepjes rondom rond bruin in wat olijfolie of bakboter, kruid met peper en zout
  3. schil de avocado en snij in schijfjes, besprenkel met wat limoensap
  4. snij de broodjes doormidden en besmeer 1 zijde met het sausje
  5. beleg de broodjes met de kip, avocado en rucola