Aardbeienmousse Elixir de Spa
Een fris zomers dessertje
INGREDIENTEN
- 200 g volle Griekse yoghurt
- 125 g verse Belgische aardbeien + extra om te serveren*
- 1 tl vanille extract
- 50 g natuurlijke honing*
- 40 ml Elixir de Spa
- 125 ml halfvolle melk
- 5 g gelatine poeder
*Kies bij voorkeur verse en lokale seizoensproducten, ze zijn smaakvoller en vaak ook minder duur
BEREIDING
- mix de yoghurt met de aardbeien in een blender
- voeg de honing, vanille extract en de Elixir de Spa toe en mix in de blender
- los het gelatinepoeder op in een schaaltje met 1 el heet water, roer om en laat 5 min staan
- verwarm de melk tot net onder het kookpunt en neem van het vuur
- voeg de gelatine bij de melk en roer goed om met een garde, laat daarna even afkoelen
- voeg de melk bij het yoghurtmengsel en mix een paar sec in de blender
- verdeel het yoghurtmengsel over 4 glaasjes
- zet min 4 uur in de koelkast om op te stijven
- halveer wat extra aardbeien en verdeel over de glaasjes
Recept: Jorinde Oversteyns