Naar aanleiding van hun 30-jarig jubileum brengt ensemble Elixir d’Anvers op 31 januari 2021 een livestream nieuwjaarsconcert vanuit de productiehal in onze Stokerij.

Speciaal voor deze gelegenheid stellen zij een uniek programma samen uit het repertoire dat ze de voorbije 30 jaar hebben opgebouwd. Samen met de uitzonderlijke locatie waar dit evenement kan plaatsvinden, zal dit zowel voor hen als voor het publiek een unieke ervaring worden!

Zet deze dag nu al met stip in je agenda en kijk en luister mee op deze pagina vanaf 15u. Veel plezier!

Over ensemble Elixir d’Anvers

Elixir d’Anvers brengt pareltjes uit de ontspanningsmuziek van de Art Deco periode (1920-1939) en is ondertussen uitgegroeid tot een van de beste ensembles in zijn genre. Muziek om te behagen, steeds bijzonder geraffineerd. Een genre dat pendelt tussen kunstmuziek en decoratieve muziek, tussen klassiek en jazzy, tussen Europees en exotisch.

Deze muziek vindt zijn oorsprong in de klassieke salonmuziek van de 19de eeuw. Gretig gesavoureerd in de vele salons, kuuroorden, restaurants, huisconcerten,… vond ze ook haar plaats in de concertzalen. In de 20ste eeuw werd ze beïnvloed, en stilletjesaan ook verdrongen door musical en jazz. Na de tweede wereldoorlog verdween ze definitief van de scène door de snel groeiende rock en pop.

Onvergetelijke muziek, na een kleine eeuw toch wat vergeten… Elixir d’Anvers wil dit aparte muziekgenre terug in ere herstellen. Uit haar uitgebreide bibliotheek van vergeelde bladmuziek selecteert het kwintet alleen de allerfijnste muzikale bonbons. Dit originele repertoire wordt verder aangevuld door huiscomponisten Pieter Schuermans en Martin Valcke met hun actuele kijk op deze art deco muziek.

Elixir d’Anvers: een hulde aan verfijnde ontroering en ongecompliceerde vrolijkheid!

www.artdecomusic.be