Elixir d'Anvers Extra

Voor deze unieke en gelimiteerde oplage van Elixir d’Anvers Extra lieten we onze ambachtelijk gestookte Elixir d’Anvers twee jaar rijpen op eikenhouten vaten. De subtiele aroma’s van de tientallen planten, kruiden en schorsen krijgen hierdoor een extra zacht en diep karakter met een geraffineerde houttoets.

  • Extra gerijpt op eik
  • Extra aroma 
  • Extra zachte smaak
  • Extra diep karakter
  • Extra houttoets 
  • Extra gelimiteerde oplage

Elixir d’Anvers Extra – 37% vol. – 70cl

Opnieuw goud voor Elixir d'Anvers Extra

Ieder jaar vindt in Duitsland de Frankfurt International Spirits Trophy plaats. Een grote internationale wedstrijd waar bekende sommeliers en andere internationale experts verschillende gedestilleerde dranken proeven en beoordelen. De wedstrijd is onderverdeeld in 154 categorieën waarbij de jury bestaat uit verschillende (bekende) experten, distilleerders, journalisten en sommeliers.

De wedstrijd wordt elk jaar vertegenwoordigd door een erevoorzitter (beroemde Duitse chef-kok). Voor de editie 2022 is Adalbert Seebacher, chef-kok van restaurant Kraftwerk, Oberursel (15 punten Gault & Millau), erevoorzitter van de Frankfurt International Trophy.

Dit jaar mocht Elixir d’Anvers Extra goud in de wacht slepen tijdens deze internationale competitie. Een mooie aanvulling op de ISWC-prijs die deze unieke likeur al eerder dit jaar heeft gewonnen.

Elixir d’Anvers Extra wint Goud in Londen

Ieder jaar vindt in Londen de International Wine & Spirit Competition plaats waar heel wat verschillende prijzen worden uitgereikt voor wijnen en sterke dranken over heel de wereld. Dit jaar viel ook stokerij FX de Beukelaer in de prijzen met Elixir d’Anvers Extra.

De Belgische likeurstokerij FX de Beukelaer stookt al meer dan anderhalve eeuw de authentieke Elixir d’Anvers op basis van tientallen planten en kruiden van over de hele wereld. Deze artisanale likeur wordt nog steeds bereid volgens het originele recept van François-Xavier de Beukelaer uit 1863.

Slechts een gelimiteerde hoeveelheid Elixir d’Anvers wordt ‘extra’ lang gerijpt op eikenhouten vaten waardoor de subtiele aroma’s van de tientallen planten, kruiden en schorsen een extra zacht en diep karakter met een geraffineerde houttoets krijgen.

De International Wine & Spirit Competition 2022 (IWSC) in Londen wordt gezien als ‘s werelds meest prestigieuze competitie op het gebied van wijn en sterke dranken. De prijzen die gewonnen worden bij de IWSC gelden als de grootste erkenning vanuit de branche. In totaal werden maar liefst zo’n 4.000 sterke dranken uit meer dan 90 verschillende landen beoordeeld door 85 experts.

Met een zeer mooie score van 95 behaalt Elixir d’Anvers Extra ‘Goud’.