Mosselen, Elixir d’Anvers, Gele Biet, Wortel, Tijm, Waterkers

Seppe Nobels - Graanmarkt 13
INGREDIENTEN
  • 2 kg mosselen (bij voorkeur bouchot mosselen)
  • 4 takken tijm
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten in ringen gesneden
  • 1 gele biet
  • sap van 2 gele bieten
  • 2 gele of oranje wortels
  • 10 cl Elixir d’Anvers
  • 5 cl Elixir d’Anvers voor de bietenjus
  • 20 cl droge witte wijn
  • 30 gr boter voor de mosselen
  • 40 gr boter voor de bietenjus
  • peper van de molen
  • zout
  • 1 bussel waterkers
  • 1 el mosterd

BEREIDING

  1. Snij de rauwe biet en wortels in fijne plakjes.
  2. Breng het bietensap aan de kook samen met de boter, mosterd en Elixir d’Anvers. Breng op smaak met peper en zout. Mix luchtig met een staafmixer.
  3. Wok de mosselen open in een grote pan onder een deksel, samen met Elixir d’Anvers, witte wijn, boter, takken tijm, sjalotringen en een fijngesnipperde teen knoflook. Breng op smaak met peper van de molen.
  4. Serveer de mosselen in een diepe schaal, samen met de rauwe biet en wortel, de bietenjus en Elixir d’Anvers. Werk het geheel af met pittige waterkers en eventueel seizoenskruiden of bloesem.