Elixir d’Anvers

Wanneer er in België gesproken wordt over “Elixir d’Anvers” denken velen terug aan vroeger, aan de tijd dat ze bij oma of opa eens van het glaasje Elixir d’Anvers mochten snoepen of dat ze enkele druppeltjes op een suikerklontje kregen.

Anderen kennen Elixir d’Anvers als middeltje tegen allerlei kwaaltjes zoals maag- of buikpijn en natuurlijk als “het” middel tegen kolieken bij paarden.

Deze weldoende likeur, die al sinds 1863 bestaat, wordt nog steeds ambachtelijk bereid op basis van 32 planten en kruiden van over de hele wereld. Dit geeft het goudgele drankje zijn unieke smaak.

ELIXIR D’ANVERS WORDT BEREID IN 4 FASEN

Elixir-dAnvers-packshot-group

  • Maceratie: De ingrediënten worden in een koperen distilleertoestel (alambic) geplaatst en vervolgens wordt er zuivere alcohol aan toegevoegd.
  • Distillatie: Dit langzame proces wordt bekomen door middel van stoom die de distilleerkolf verwarmt. Het resultaat dat men bekomt heet “alcoolaat” en is een mengsel van zuivere alcohol met alle eigenschappen van de ingrediënten.
  • Bereiding in de autoclaaf: Het alcoolaat wordt gemengd met zuivere alcohol, zacht water en suiker.
  • Rijping in oude eiken vaten: Deze laatste fase zorgt voor de afgeronde smaak van de Elixir d’Anvers.

Het hele productieproces neemt ongeveer 5 maanden in beslag.

Elixir d’Anvers – 36,9% vol. – 150cl | 100cl | 70cl | 50cl | 20cl | 3 cl

Menu
×